Rod Stewart își vinde catalogul muzical la un preț de aur
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Rod Steward / FOTO: https://www.facebook.com/rodstewart?locale=ro_RO
Rod Steward / FOTO: https://www.facebook.com/rodstewart?locale=ro_RO
La câteva zile după anunțul privind achiziția a jumătate din catalogul muzical al lui Michael Jackson, s-a aflat că Rod Stewart își vinde întregul catalog.

Suma nu va atinge recordul pentru jumătate din catalogul lui Michael Jackson... Dar oricum este impresionantă. Potrivit presei americane, inclusiv Wall Street Journal, compania Iconic Artists Group a omului de afaceri Irving Azoff a decis să cumpere drepturile de publicare și muzicale ale rockerului britanic, dar și anumite drepturi asupra numelui și imaginii sale. În acest scop, Iconic Artists Group este gata să pună pe masă nu mai puțin de 100 de milioane de dolari. Departe de cele 600 până la 900 de milioane de dolari menționate pentru „Regele Pop”, dar suficient pentru a-și face creațiile muzicale profitabile.

De ce editurile investesc atât de mulți bani în cataloagele muzicale ale marilor vedete ale muzicii? Pentru că, pentru investitori, sunt active interesante în prezent, dar și pe termen lung, în condițiile în care streaming-ul ocupă un loc uriaș în industria muzicală. Fiecare proprietar de drepturi de publicare este compensat financiar când un titlu, un album este difuzat sau utilizat într-o reclamă sau film. În privința drepturilor de înregistrare, ele guvernează reproducerea și distribuția operelor.

În vârstă de 79 de ani, londonezul își asigură spatele, așa cum au procedat, de altfel, mulți artiști în ultimele luni. Bob Dylan și-a vândut catalogul muzical către Sony pentru o mică avere, deși vânduse deja drepturile de autor către studiorile Universal, la sfârșitul anului 2020. 

De asemenea, Sony a achiziționat drepturile asupra lui Bruce Springsteen pentru o sumă estimată la aproximativ 500 de milioane de dolari. Nici Universal Music Publishing Group nu ar fi ezitat să investească 250 de milioane de dolari în repertoriul lui Sting. Alte acorduri au fost încheiate cu numeroși artiști (sau moștenitori ale acestora) pentru a face cataloagele profitabile. Este cazul lui Leonard Cohen, Elvis Presley, George Michael, Tina Turner, ZZ Top, Neil Young, Red Hot Chili Peppers și Phil Collins.

Citește și Sony a devenit proprietarul a 50% din catalogul muzical al lui Michael Jackson

Citește și Pentru a evita „efectul Taylor Swift”, casele de discuri umblă la contracte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

România a importat mai mult cărbune în 2024

În urmă cu câteva zile, Institutul Național de...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel