Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
"Programul național de cancer se află în dezbatere. Este un prim draft ce a fost dezvoltat cu ajutorul specialiștilor, cu ajutorul asociaților de pacienți, au intervenit și autoritățile și cred că este un program extrem de ambițios, cuprinde toate palierele legate de managementul cancerului, de la depistare, prevenție, până la tratament și grija pentru calitatea vieții pacientului diagnosticat cu cancer.
Pe lângă planul de depistare precoce ai factorilor de risc, de educație pentru sănătate, proiectul prevede și interconectarea instituțiilor care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul pacienților bolnavi de cancer. Are responsabilități și termene atât pentru casa națională, pentru Ministerul Sănătății, pentru Institutul Național de Sănătate publică, zic eu că este un program complet, pentru că este inclus și traseul pacientului diagnosticat cu cancer în sistemul sanitar românesc.
Sunt prevăzuți atât markerii tumorali pentru depistarea cancerelor, cât și terapiile inovative utilizate în tratamentul personalizat al cancerului, după cum sunt prevăzute și elemente de asigurare a îngrijirii pacientului cu cancer, referitoare la paliație, la psiho-terapie oncologică, sfaturi de onco-nutriție sau onco-fertilitate.
"Va exista obligativitatea din partea sistemului asigurărilor sociale de sănătate ca persoanele să-și facă analizele"
CNAS a analizat o serie de obiective operaționale ale acestui plan, în sensul în care, deja, în contractul cadru și normele de aplicare, de la 1 aprilie a lărgit pachetul de servicii, oferind medicilor de familie posibilitatea să asigure o serie de consulații de prevenție, însoțite d niște investigații paraclinice, astfel încât să reducem mult din timpii de așteptare, atât pentru diagnosticare, cât și pentru accesul la tratament.
Consultațiile preventive reprezintă apanajul medicinei de familie, pentru care și aici am făcut pași importanți, o suplimentare a finanțării acestui domeniu de asistență medicală, cu 22%, precum și lărgirea pachetului de servicii medicale, cu posibilitatea efectuării unor investigații de laborator, peste valoare de contract ale furnizorilor de investigații paraclinice.
Citește continuarea pe DCMedical.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...