Locurile următoare sunt ocupate de Spania (50,6 miliarde euro sau 12%), Marea Britanie (31,8 miliarde euro sau 7%), Olanda (28,9 miliarde euro sau 7%), Polonia (24,9 miliarde euro sau 6%) şi România (17,5 miliarde euro sau 4% din totalul UE).
În aproape toate statele membre ale Uniunii Europene valoarea producţiei agricole a crescut în 2017, cel mai semnificativ avans fiind raportat în Estonia (18,2%), Irlanda (13,6%), România (13,2%), Marea Britanie (12,6%) şi Polonia (11,1%), singurele scăderi fiind în Slovenia (minus 4,7%) şi Malta (minus 3,1%). În Croaţia şi Slovacia valoarea producţiei agricole a rămas stabilă în 2017.
În rândul statelor membre ale Uniunii Europene cu cea mai mare industriei agricolă, valoarea producţiei agricole totale a urcat anul trecut cu 8,6% în Germania, cu 4,5% în Spania, cu 3,2% în Franţa, cu 2,2% în Italia, cu 12,6% în Marea Britanie şi cu 13,2% în România.
Valoarea producţiei agricole este influenţată de o modificare de preţ, o modificare de volum sau o combinaţie între cele două elemente. Creşterea cu 6,2% a valorii producţiei agricole a UE în 2017 comparativ cu 2016 a fost determinată, în principal, de o majorare cu 10,3% a valorii producţiei animale, ca urmare a unui avans al preţurilor de 10,3%. Valoarea mai ridicată a producţiei animale a fost determinată de creşterile de 20,2% pentru lapte, 17,9% pentru ouă şi 11,6% pentru porci, majoritatea ca rezultat al majorării preţurilor.
Valoarea producţiei vegetale a crescut anul trecut în UE cu 3,6%, în condiţiile în care preţurile au urcat cu 1,9% iar volumul cu 1,7%.
În cazul României, valoarea producţiei agricole totale a crescut anul trecut cu 13,2%, în principal ca urmare a unei creşteri de 17,9% a valorii culturilor agricole, de 8,8% a valorii producţiei animale şi de 5,1% a valorii serviciilor agricole.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
Câştigul salarial mediu net...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...