Nu sunt disponibile datele pentru Estonia, Irlanda, Grecia, Croaţia, Luxemburg, Malta, Slovenia şi Suedia.
Uniunea Europeană şi zona euro au înregistrat o creştere economică de 0,1% în trimestrul patru din 2019, după un avans de 0,3% în precedentele trei luni.
Majoritatea ţărilor UE au raportat creşteri trimestriale ale PIB în trimestrul patru din 2019, iar cel mai semnificativ avans a fost în România (1,5%), Lituania (1,3%) şi Ungaria (1%), Germania a avut o creştere zero iar scăderi s-au înregistrat în Finlanda (minus 0,4%), Italia (minus 0,3%) şi Franţa (minus 0,1%).
România a fost, anul trecut, importator net de electricitate
În ritm anual, Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică de 1,2% în trimestrul patru din 2019, o încetinire faţă de avansul de 1,5% în precedentele trei luni, în timp ce expansiunea zonei euro s-a redus la 0,9%, după o expansiune de 1,2% perioada iulie-septembrie 2019.
Toate ţările UE au raportat creşteri anuale ale PIB în trimestrul patru din 2019, iar cel mai semnificativ avans a fost în: Ungaria (4,6%), România (4,2%), Lituania (3,7%), Polonia şi Bulgaria (ambele cu 3,5%), iar Italia a avut o creştere zero.
Nu sunt disponibile datele pentru Estonia, Irlanda, Grecia, Croaţia, Luxemburg, Malta, Slovenia şi Suedia.
Conform datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică, avansul economiei româneşti a încetinit la 4,1% anul trecut, după creşteri de 4,4% în 2018 şi 7,1% în 2017.
În ultimul trimestru al anului 2019, avansul Produsului intern brut a accelerat cu 1,5% faţă de trimestrul precedent, în condiţiile în care, în trimestrul III 2019 faţă de trimestru II, avansul PIB a fost de 0,6%.
Faţă de perioada similară din 2018, în ultimul trimestru al anului trecut, creşterea economică a fost de 4,3% pe seria brută şi de 4,2% pe seria ajustată sezonier
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Adrian Negrescu a afirmat în...
BET și BET-NG în scădere, BET-FI și BET-BK în ușoară...
O înțelegere temporară cu...
În contextul instabilității...
A fost suficient un weekend de...
Sectorul furnizorilor de echipamente auto traversează o...
Renegocierea PNRR, prioritate...
Împrumuturi mai reduse în luna mai față de aprilie.
Producătorul auto american Ford...
Administrația Fondului pentru...
Nu este pentru dată când președintele american atacă...
Koidu Limited suspendă...
Randamentele obligațiunilor...
Analistul economic Adrian...
Dobânzile din piața...
Contribuabilii persoane fizice...
Statele Unite rămân cel mai...
Casele de pensii pot anula...
Ministerul Finanțelor...
Oficialii din Ministerul...
Autoritatea Națională de...