România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Energie eoliana. Foto: Pexels.com
Energie eoliana. Foto: Pexels.com
România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o cotă de aproximativ 30,7% pentru 2030 prin Planul naţional integrat în domeniul energiei şi schimbărilor climatice 2021-2030, dar printr-o reanaliză va ajunge la 34%, a afirmat, luni, Casian Niţulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

"Prin planul naţional integrat în domeniul energiei şi schimbărilor climatice ne-am asumat ca şi surse de energie regenerabilă aproximativ 30,7%, dar printr-o reanaliză vom ajunge la 34% Dimensiunea de eficienţă energetică ocupă un rol important în plan naţional. Nu numai că asigură o siguranţă energetică, dar şi o tranziţie către o energie mai curată, mai verde, o energie a viitorului. Europa şi-a asumat ca până în anul 2050 să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic, iar până în anul 2030 ne-am asumat să reducem emisiile de gaze cu 55%", a menţionat Casian Niţulescu, la conferinţa Energy Efficiency for Sustainable Business.

El a subliniat că, prin investiţii în eficienţă energetică, România poate avea numeroase beneficii precum o scădere majoră a consumului de energie, o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi, nu în ultimul rând, o îmbunătăţire a mediului şi o creştere a calităţii vieţii.

Totodată, secretarul de stat a menţionat că printr-un audit energetic pot fi identificate zonele vulnerabile de consum, iar printr-un management energetic se poate asigura o coordonare mai bună a companiilor. Pe de altă parte, prin investiţii în echipamente cu consum scăzut de energie poate creşte rentabilitatea companiilor, iar prin asigurarea de producţie de energie electrică din surse regenerabile pot fi scăzute facturile, astfel că se poate asigura o rentabilitate a companiilor.

În ceea ce priveşte eficienţa energetică în clădiri, Casian Niţulescu a precizat că aceasta este "o activitate destul de complexă" de care se ocupă Ministerul Dezvoltării. "Prin investiţii în eficienţă energetică în clădiri se poate asigura o rentabilitate maximă - şi anume investiţii în termie, în termoizolarea clădirii, a pereţilor, a pardoserilor, a acoperişurilor", a precizat acesta. Totodată, secretarul de stat a făcut referire la utilizarea eficientă a iluminatului, precum şi la investiţii în alimentarea cu energie electrică din surse regenerabile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Centrală a Ungariei

Forintul s-a prăbușit. Decizia băncii centrale a Ungariei

Ungaria este pregătită să mențină ratele dobânzilor...

Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu
Instalație de gaze

pixel