Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Totodată, industria nucleară din România are o contribuţie anuală de 5,7 miliarde euro la PIB naţional, fiind o forţă de creştere sectorială, dezvoltare a educaţiei, cercetare şi inovaţie nucleară.
"În conformitate cu obiectivele europene privind decarbonizarea, România este ferm angajată în dezvoltarea programul nuclear, cu avantaje clare atât din punct de vedere al decarbonizării, deoarece existenţa a 4 unităţi operaţionale va conduce la evitarea eliberării în atmosferă a 20 de milioane de tone de CO2 în fiecare an, cât şi din punct de vedere al impactului social şi economic. Industria nucleară din România este una matură, cu experienţă şi cunoştinţe extinse. Considerăm că întâlnirea a fost o continuare firească a Memorandumului de Înţelegere încheiat în luna octombrie a anului trecut între ROMATOM şi Institutul de Energie Nucleară din Statele Unite, având încredere că o cooperare nord-atlantică reprezintă soluţia optimă", a declarat Teodor Chirica, preşedinte onorific ROMATOM.
Curs valutar BNR. TOTUL despre AUR și LEU
Potrivit acestuia, consolidarea cooperării cu partenerii din SUA şi Canada, în acelaşi timp menţinând prezenţa europeană, este un semnal pozitiv pentru continuarea programului nuclear din România prin finalizarea Unităţilor 3 şi 4 ale CNE Cernavodă, retehnologizarea Unităţii 1 a CNE Cernavodă şi alte proiecte precum dezvoltarea tehnologiei Reactoarelor Mici Modulare.
În contextul vizitei de lucru oficiale a Departamentului de Energie al SUA în România, companiile membre ale Forumului Atomic Român (ROMATOM) şi ale Asociaţiei Române pentru Echipamente Sub Presiune (ARPE) s-au întâlnit cu societăţi din Statele Unite şi Canada specializate în domeniul nuclear, pe data de 3 august 2021.
"Scopul vizitei de lucru oficiale este de a continua şi consolida legăturile cu industria nucleară şi factorii decizionali din România, în cadrul Acordului Interguvernamental încheiat la Washington DC în octombrie 2020, care a fost recent ratificat de Guvernul României. Acordul de cooperare include dezvoltarea proiectului Unităţilor 3 şi 4 ale CNE Cernavodă, proiectul de retehnologizare a Unităţii 1 şi alte potenţiale proiecte nucleare civile", se mai spune în comunicat.
Astfel, 30 de companii din România specializate pe servicii, lucrări şi echipamente pentru industria nucleară s-au întâlnit cu societăţi din Statele Unite şi Canada, precum şi cu reprezentanţi ai Departamentului de Energie al SUA în cadrul unui eveniment care a durat o zi şi care a inclus vizite, prezentări şi întâlniri B2B menite să consolideze cooperarea dintre industriile nucleare din România şi SUA.
"Industria nucleară din România apreciază oportunitatea de a se implica în discuţii bilaterale cu partenerii noştri din Statele Unite şi Canada şi este încrezătoare în standardul ridicat de calitate şi eficienţă pe care parteneriatul îl va aduce în implementarea viitoarelor proiecte nucleare din România. ROMATOM a evaluat capacitatea industriei nucleare din România de a contribui la proiectul Unităţilor 3 şi 4 ale CNE Cernavodă la 25% - 40% din contractul de Inginerie, Procurare, Construcţii şi Punere în funcţiune. Ne bazăm pe expertiza forţei de lucru calificate, experienţa dobândită în realizarea Unităţilor în operare de la Cernavodă şi cei 25 de ani de funcţionare sigură şi eficientă a CNE Cernavodă pentru a ne dezvolta şi extinde abilităţile şi cunoştinţele în cadrul angajamentului nostru de a implementa proiecte nucleare în România şi în alte ţări, astfel contribuind la îndeplinirea obiectivelor privind decarbonizarea şi obţinerea creşterii economice în ţara noastră", a afirmat Lucian Rusu, preşedintele ROMATOM.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Analistul economic Cristian...
Pierderile sunt de ambele părți...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...