Romgaz vrea să descopere zăcăminte noi de petrol și gaze

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Romgaz îşi consolidează poziţia nu doar la nivel local, ci şi la nivel regional, şi se va concentra în perioada următoare pe două obiective majore, respectiv identificarea zăcămintelor onshore, care să înlocuiască actualele exploatări, şi diversificarea energetică, a declarat, luni, directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, la "Ziua Energiei în Europa", eveniment organizat de Comisia Europeană, la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat al companiei, şeful Romgaz a vorbit atât despre importanţa companiei în contextul actual al dezvoltării regionale, cât şi despre proiectele importante pe care compania le are în vedere în următoarea perioadă. De asemenea, acesta a făcut referire la investiţiile importante pentru zona de producere de energie electrică, investiţii care pot poziţiona compania drept un jucător competitiv pe piaţa de electricitate în România şi chiar în zona ţărilor vecine.

"Pentru că tema acestei conferinţe este cooperarea transfrontalieră, avem ca şi direcţii strategice de dezvoltare: eoliene, gazul comprimat, o nouă centrală electrică, descoperirea de zăcăminte noi şi, nu în ultimul rând, operaţiunile offshore din Marea Neagră. Ne interesează prezentul şi viitorul şi cred că doar investind masiv în proiecte de anvergură putem deveni competitivi la nivel regional şi un partener de încredere în această zonă a Europei", a adăugat Adrian Volintiru.

Acesta a făcut referire şi la industria de petrol şi gaze, pe care a apreciat-o ca fiind o industrie matură, dar profitabilă, gazele naturale jucând în continuare un rol important în balanţa energetică mondială, europeană şi naţională.

Pentru satisfacerea cererii crescânde de gaze naturale (creştere de 44% la nivelul anului 2035) este necesar un efort investiţional considerabil atât în domeniul explorării resurselor, unde sunt necesare investiţii cu un grad de risc ridicat, cât şi investiţii pentru exploatarea rezervelor şi aducerea lor în piaţă.

Inovarea tehnologică va continua să aibă un impact major asupra acestei industrii, atât din punct de vedere al exploatării rezervelor actuale, cât şi al descoperirii de noi resurse, convenţionale şi/sau neconvenţionale, şi punerea în exploatare a acestora, a adăugat el.

"În concluzie, Romgaz va urmări să-şi îndeplinească atât obiectivele propuse în strategia de dezvoltare a companiei, cât şi cele din strategia energetică naţională, să acţioneze ca un partener de încredere în regiune şi, nu în ultimul rând, să acţioneze ca un actor principal al cooperării transfrontaliere în beneficiul tuturor participanţilor din piaţa europeană de energie", se precizează în comunicat.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabilă la calculator / Foto: Freepik

RO e-Factura a devenit obligatorie pentru aceste entități

RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...

ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu
Foto: Freepik.com
Stradă din București, noaptea / Foto: Lawrence Krowdeed / Unsplash
Banca Națională a României

Cât aur şi valută are Banca Naţională în rezerve

La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...

DGAF
Foto: Facebook Finanțe Sed Lex
La birou / FOTO: Freepik
Emmanuel Macron / Foto: Banca Mondială / Flickr
Renault / FOTO: Unsplash

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Freepik.com

ANAF intră şi în cimitire: Fraudă cu monumente funerare

ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...

Strângere de mână / FOTO: Freepik

BBVA nu renunţă la preluarea Sabadell

Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik

pixel