KMG International, grup din care face parte Rompetrol, a iniţiat acest proiect în cadrul strategiei de sustenabilitate privind reducerea inegalităţilor, oferirea de condiţii de muncă decente şi creşterea economică, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 8 şi 10 ale ONU care vizează incluziunea socială şi şanse egale pentru grupurile vulnerabile.
Proiectul se adresează tinerilor care au absolvit liceul şi oferă poziţii de lucrători comerciali, bucătari sau barista, persoanele interesate putând aplica prin emailuri la adresa [email protected].
Totodată, pot transmite recomandări de angajare atât ONG-urile care lucrează cu tinerii din sistemul de stat, cât şi direcţiile generale locale de asistenţă socială.
Emma Zeicescu se alătură Philip Morris România ca director de comunicare
Directorul de HR al KMG International, Gina Cruceru, a explicat că aceste poziţii oferă toate beneficiile incluse într-un contract de angajare.
"Prin intermediul acestui proiect ne dorim să dăm tinerilor posibilitatea de a deveni membri egali ai societăţii, să le arătăm că pot învăţa şi munci, că li se oferă o şansă. Toţi tinerii vor beneficia de pregătire completă şi de tot sprijinul necesar pentru a deveni membri ai echipei Rompetrol; vor avea venituri constante, asigurări de sănătate şi toate beneficiile pe care le oferă un contract de angajare", a declarat reprezentanta KMG International, citată în comunicat.
Potrivit Rompetrol, ca parte a strategiei de Corporate Social Responsability, KMG International sprijină Organizaţia Umanitară Concordia din Prahova, un ONG care lucrează de peste 30 de ani în comunităţile dezavantajate pentru a ajuta copiii şi tinerii să înceapă o nouă viaţă, oferind educaţie şi formare în case de tip familial, centre de zi şi şcoli.
Directorul executiv al organizaţiei, Diana Certan, a subliniat că tinerii care părăsesc sistemul de îngrijire îşi găsesc cu greu un loc de muncă.
"Din cauza discriminării, a poziţiei de start nefavorabile şi a prejudecăţilor puternice, acestor tineri care părăsesc sistemul de plasament de stat le este greu să găsească de lucru şi să îşi câştige existenţa. Pandemia de coronavirus care a afectat întreaga lume, a afectat şi grupurile vulnerabile, venind cu riscuri şi mai mari. Rompetrol este acum o şansă pentru ei, de a obţine locuri de muncă, independenţă şi stabilitate, iar abordarea lor corporativă, de mare impact sistemic, este de apreciat", a declarat directorul executiv al Organizaţiei Umanitare Concordia, citată în comunicat.
Rompetrol Downstream operează o reţea de 165 de staţii la nivel naţional şi are peste 2.600 de angajaţi, persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 71 de ani, dintre care 63% sunt femei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...