Rovana Plumb preia interimatul la Transporturi, Teodorovici la Dezvoltare Regională
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Rovana Plumb
Rovana Plumb
Primul-ministru Viorica Dăncilă i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a doi miniștri interimari la Transporturi și Dezvoltare Regională. Rovan Plumb, ministrul Fondurilor Europene, va fi ministru interimar pentru cel mult 45 de zile și la Transporturi, iar Dezvoltarea Regională a fost preluată de către ministru Finanțelor, Eugen Teodorovici.

”Am propus desemnarea miniştrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi şi Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiţii. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluţii definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcţii”, a spus prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Citește și:

Noii ministri au depus jurământul la Palatul Cotroceni

”Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul şedinţelor de Guvern, cât şi în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor şi asigurarea continuităţii activităţii. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la Bucureşti, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuţii depline în exercitarea funcţiilor”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Guvernul precizează că aşteaptă în continuare motivarea preşedintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel