Rușii sunt nervoși. Gest sfidător al Ucrainei
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Rusia anunță represalii asupra vizelor pentru țările ”neprietenoase”
Rusia anunță represalii asupra vizelor pentru țările ”neprietenoase”
Ministerul de Externe al Rusiei a precizat că nu a primit o invitație la ceremonia de investire a noului președinte al Ucrainei. 

„Federaţia Rusă nu a fost invitată la ceremonia de învestitură. I-am invitat doar pe partenerii noştri şi pe acele state cu care Ucraina cooperează în mod intens, state care ne sunt partenere şi prietene”, a explicat Ekaterina Zelenko, purtătoarea de cuvânt a MAE rus. 

Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) a stabilit pentru luni, 20 mai, ceremonia de învestire a lui Vladimir Zelensky, ales preşedinte al Ucrainei cu peste 73% din voturi în al doilea tur de scrutin. Contracandidatul său, preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko a obţinut doar 24,45%, fiind sancţionat de electorat îndeosebi pentru eşecul în domeniul combaterii corupţiei.

„Preşedinţii ţărilor baltice, preşedintele Georgiei şi cel al Ungariei şi-au confirmat deja participarea”, a indicat reprezentanta diplomaţiei Kievului.

Idee trăsnită! Cum s-ar putea împăca SUA cu Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel