Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit Ministerului federal elvețian al Afacerilor Externe, ceasurile prețioase au fost confiscate din depozitele locale ale firmei de către agenții speciali ai FSB. Autoritățile ruse au invocat infracțiuni vamale ca motiv pentru confiscarea ceasurilor, dar oficialii Ministerului elvețian de Externe au declarat că această acțiune a fost "cel mai probabil o măsură arbitrară de represalii ca răspuns la sancțiuni", scrie Centrul rus pentru jurnalism independent.
Elveția a renunțat anterior la poziția sa tradițională de neutralitate și s-a alăturat sancțiunilor UE, interzicând în special exporturile de bunuri de lux în Rusia, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.
Audemars Piguet și-a întrerupt exporturile către Rusia și operațiunile de vânzare cu amănuntul în Rusia pe 8 martie. În plus, Elveția a înghețat fondurile oligarhilor ruși aflați pe lista de sancțiuni a UE în valoare de aproximativ 5,75 miliarde de franci elvețieni.
Biroul de control al activelor străine (OFAC) din cadrul Departamentului Trezoreriei SUA a publicat o listă completă a anturajului președintelui rus Vladimir Putin, a oligarhilor ruși, a membrilor familiilor și companiilor acestora, precum și a companiilor din complexul militar-industrial împotriva cărora Statele Unite au impus restricții economice.
Citește și Armata rusă are o problemă majoră de personal. De unde vrea să aducă soldați
SUA au decis sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, interzicând americanilor să facă afaceri cu Banca Centrală Rusă, iar sancțiuni au fost impuse și împotriva Ministerului rus de Finanțe și a Fondului Național de Bunăstare.
La rândul ei, Comisia Europeană, a decis să aplice măsuri restrictive împotriva a altor 160 de ruși față de cei pedepsiți deja pentru politica lui Putin, fiind vorba, de această dată, de parlamentari, oligarhi și oameni de afaceri, în plus față de sancțiunile sectoriale anunțate anterior împotriva Rusiei și Belarusului.
Pe 10 martie, guvernul Marii Britanii a impus sancțiuni împotriva a șapte oligarhi ruși apropiați de președintele rus Vladimir Putin, printre care Roman Abramovici, proprietarul clubului englez de fotbal Chelsea, și Oleg Deripaska, proprietarul grupului En+. A doua zi, Londra a anunțat înghețarea activelor și interzicerea călătoriilor pentru 386 de deputați ruși care au votat pentru "independența" LDNR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...