Rusia este PREGĂTITĂ! A făcut marele ANUNȚ
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Rusia este PREGĂTITĂ! A făcut marele ANUNȚ
Rusia este PREGĂTITĂ! A făcut marele ANUNȚ
Rusia este deja pregătită să modifice legislaţia pentru a încuraja intrarea investitorilor străini pe bursele sale, a afimat miercuri Anatoly Aksakov, şeful Comitetului financiar din Camera inferioară a Parlamentului, transmite Reuters.

De ani de zile Rusia încearcă să promoveze Moscova ca centru financiar global, dar aceste ambiţii sunt afectate de tensiunile geopolitice cu Occidentul, care au dus la sancţiuni economice şi au înrăutăţit relaţiile bilaterale.

Brokerii din Rusia spun că Moscova trebuie să atenueze normele de impozitare şi să scadă impozitul pe profit pentru non-rezidenţii care cumpără acţiuni tranzacţionate în Rusia. În prezent impozitul pe profit este de 30%.

Temerile privind corupţia şi statul de drept în Rusia sunt deseori citate ca obstacole cheie în atragerea investitorilor străini pe pieţele financiare ruseşti.

Cîțu: Voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise în 2022

"Tehnologiile digitale permit acum investitorilor să lucreze de oriunde şi dacă avem cea mai avansată platformă din punct de vedere tehnologic ... atunci putem implementa ideea de a face din Rusia un centru financiar internaţional", a declarat Aksakov, la o conferinţă.

Acesta a atras atenţia asupra faptului că este necesară modificarea legislaţiei, dar fără a afecta piaţa internă.

Tranzacţionarea mai multor acţiuni străine pe bursele ruseşti ar sprijini ambiţiile Moscovei de a deveni un hub regional financiar, a apreciat Alexey Timofeev, şeful Asociaţiei Naţionale a Participanţilor la Bursă (NAUFOR).

Cea mai mare Bursă din Rusia, cea de la Moscova, tranzacţionează instrumente străine în ruble, inclusiv ale companiilor americane incluse în indicele bursier din SUA, în timp ce rivala sa, Bursa de la Sankt Petersburg, oferă acţiuni străine denominate în dolari şi euro.

Conform estimărilor preliminare publicate săptămâna trecută de Institutul Naţional de Statistică (Rosstat), Produsul Intern Brut al Rusiei a înregistrat anul trecut o contracţie de 3,1% în contextul pandemiei de coronavirus, acesta fiind cel mai grav declin din ultimii 11 ani.

Analiştii intervievaţi de Reuters la finele anului trecut se aşteptau ca PIB-ul Rusiei să se contracte cu 3,7% în 2020, în timp ce în cele mai recente estimări ale sale Ministerul Economiei de la Moscova prognoza o contracţie economică de 3,9%.

Rusia a înregistrat contracţii economice mai grave, de 7,8% şi 5,3% în 2009, respectiv 1998. Între 2000 şi 2008, economia rusească a înregistrat un ritm mediu de creştere de aproximativ 7% pe an.

La începutul anului trecut, înainte ca preţul petrolului, principalul produs exportat de Rusia, să scadă pe fondul pandemiei de COVID-19, Ministerul Economiei estima că Produsul Intern Brut va înregistra un avans de 1,9%, după o creştere de 2% în 2019 şi un avans de 2,8% în 2018.

Pentru 2021, Ministrul Economiei mizează pe o creştere a Produsului Intern Brut de 3,3%, iar cele mai recente prognoze al Băncii Centrale a Rusiei avansează o creştere economică cuprinsă între 3 şi 4%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel