Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Cel puțin trei dintre sateliții operatorului francez Eutelsat SA au fost grav afectați de la jumătatea lunii martie, iar întreruperile au continuat cel puțin până la sfârșitul lunii mai, a declarat o persoană familiarizată cu această problemă.
În două ocazii - pe 28 martie și pe 17 aprilie - interferențele au înlocuit programul canalului de divertisment pentru copii BabyTV al Walt Disney Co. cu videoclipuri de război în limba rusă. În consecință, operatorul olandez de cablu Ziggo a retras BabyTV din oferta sa până la începutul lunii mai.
„Interferența a fost identificată în mod clar ca provenind de la stații terestre mari și, prin urmare, ar trebui înregistrată și monitorizată de autoritățile Federației Ruse”, a declarat Agenția Națională a Frecvențelor din Franța într-o scrisoare adresată Consiliului de Reglementare Radio, un organism internațional de supraveghere a telecomunicațiilor cu sediul la Geneva, care a fost consultată de Bloomberg.
Un purtător de cuvânt al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, agenția Națiunilor Unite care coordonează împărțirea globală a frecvențelor radio și a orbitelor satelitare, a declarat că rapoartele vor fi discutate la următoarea reuniune a Consiliului pentru Reglementări Radio din 24-28 iunie. Agence Nationale des Frequences din Franța și centrul de frecvențe radio din Rusia nu au răspuns la o solicitare de comentarii.
Citiți și: UE cere consolidarea sectorului telecomunicaţiilor şi o piaţă energetică puternică
„Grupul Eutelsat este pe deplin conștient de interferențele deliberate ale frecvențelor radio din surse externe, care au avut un impact intermitent asupra unor servicii”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei franceze într-o declarație trimisă prin e-mail. „Lucrând în cooperare cu autoritățile de reglementare corespunzătoare, echipele Eutelsat Group sunt pe deplin implicate în această problemă”.
Pe fondul invaziei sale în Ucraina, Rusia a încercat să întrerupă diverse sisteme de comunicații europene, testând astfel gradul de pregătire al Uniunii Europene și al NATO. În aprilie, Estonia și Finlanda au acuzat Moscova că a bruiat semnalele GPS, perturbând zborurile și traficul maritim.
Citește mai mult: Estonia se adresează UE și NATO în fața suspiciunilor de bruiaj GPS rusesc
Sateliții Eutelsat nu sunt singurii care au fost vizați, iar impactul a fost resimțit și până în Ucraina și Portugalia, a declarat persoana respectivă, care a cerut să nu fie identificată deoarece detaliile nu sunt publice. Sateliții suedezi au fost, de asemenea, vizați cu emisiuni provenind din Moscova, Kaliningrad și Crimeea, a precizat aceasta.
Suedia, Olanda și Luxemburg au prezentat plângeri similare cu cea a Franței la consiliul de la Geneva, potrivit unor documente consultate de Bloomberg.
Deja în martie, agenția franceză îi scrisese omologului său rus pentru a se plânge de interferențe.
„Prin intermediul măsurătorilor, cu sprijinul unui sistem dedicat pentru detectarea interferențelor, am constatat că transmisia uplink a acestui purtător de interferențe provine din zona Moscovei, de pe teritoriul administrației dumneavoastră”, a precizat aceasta într-o scrisoare separată văzută de Bloomberg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
SUA apără acordul propus de...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...