Rușii ar plănui un mega-atac asupra Kievului cu rachete Soiuz lansate de pe un cosmodrom

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Lansarea unei rachete Soiuz
Lansarea unei rachete Soiuz
Înalți oficiali și oameni de știință ruși lucrează la un atac asupra Ucrainei care îl va mulțumi cu siguranță pe președintele rus Vladimir Putin, relatează Bild.

Bild a intrat în posesia unor înregistrări telefonice secrete din anturajul lui Putin. Este vorba de funcționari de rang înalt care plănuiesc un nou atac asupra Kievului în timpul căruia vor să folosească chiar și rachete spațiale!

Acestea sunt cele mai secrete conversații ale aghiotanților și asociaților lui Putin, în care se discută în cele mai mici detalii planul nebunesc de război.

Publicația germană Bild scrie într-un articol publicat marți că în conversația de șapte minute (înregistrată în luna ianuarie a acestui an) între fostul șef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, și actualul șef al filialei companiei, Centrul de rachete spațiale Progress, Dmitri Baranov, dovedește că Moscova se pregătește pentru un atac nemilos asupra Ucrainei .

Conform planurilor, un vehicul de lansare Soiuz ar urma să fie modificat astfel încât să nu ajungă pe orbita Pământului după lansare, ci să cadă încărcat cu o cantitate uriașă de explozibil într-un mare oraș din Ucraina. Potrivit ziarului german, destinația ar putea fi Kiev.

Rogozin și Baranov au negociat ca racheta să ajungă în Ucraina "dinspre nord în loc de est", adică să fie lansată din cosmodromul de lângă Arhangelsk, Plessetk.

Racheta ar urma să poarte o încărcătură de 10 tone de material explozibil. 

Însă au apărut mai multe probleme. Una fiind că nicio bombă rusească cu destinația Ucraina nu ar rezista la temperatura de reintrare în atmosferă.

Bombele precum FAB-500 existente nu vor funcționa, vor începe să se supraîncălzească, TNT-ul din ele va fi distrus și, astfel, performanța va fi redusă în mod critic. Nici măcar bombele moderne ghidate nu au fost proiectate pentru așa ceva și nu au protecție împotriva supraîncălzirii

Cu toate acestea, ei doresc să găsească o soluție la această problemă, așa că Rogozin a promis că îl va vizita pe omul de știință Iurii Solomonov, al cărui domeniu de expertiză este tocmai acesta. De altfel, Solomonov a fost șeful grupului de dezvoltare a rachetelor interbalistice Topol-M în anii 1990.

Totuși, în timpul discuțiilor a apărut o altă dificultate, și anume că unele elemente ale rachetei ar putea cădea pe teritoriul rusesc. Nici lovirea cu precizie a țintei nu este o certitudine ceea ce necesită calcule suplimentare.

La întrebarea lui Rogozin cât ar dura astel de operațiune, răspunsul a fost că aceste calcule pot dura și șase luni. 

Publicația germană mai relatează că inginerul Solomonov ar fi găsit rezolvarea pentru problema supraîncălzirii rachetei iar planul ar urma să îl prezinte direct lui Vladimir Putin.

Merită menționat faptul că nisi Rogozin și nici Baranov nu au acces direct la Putin. În schimb, șeful administrației prezidențiale ruse, Anton Vajno, îl informează pe Putin cu privire la noile planuri de a ataca Ucraina.

Președintelui rus i-a fost adus la cunoștința planul încă din luna ianuarie a acestui an: "Am vorbit cu Vajno, i-am spus despre acest lucru mare care ar putea veni din regiunea Arhangelsk. În principiu, a fost foarte interesat. Mi-a cerut să prezint luni o lucrare pe care o va prezenta șefului", se poate auzi Rogozin spunând într-un mesaj vocal pe care i l-a trimis lui Baranov. 

Bild însă nu posedă informații despre reacția președintelui rus față de acest plan și nici dacă și-a dat acordul pentru pregătirea acestuia. 

Cu toate acestea, ziarul german nu are informații despre cum a reacționat Vladimir Putin la acest plan sau dacă a dat permisiunea de a pregăti planul.

Bild a trimis ambasadei Rusiei o solicitare privind aceste informații însă jurnaliștii nu au primit niciun răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com

pixel