Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate marţi de Institutul de Statistică, ruşii fiind principalii cumpărători, aceştia căutând un paradis financiar, transmite Reuters.
Vânzările către străini au urcat cu 58,1%, principalii cumpărători fiind ruşii, cu 1.152 locuinţe în aprilie, de la 547 în martie. Ei sunt urmaţi de iranieni şi irakieni.
Ruşii bogaţi investesc în sectoarele imobiliare din Turcia şi Emiratele Arabe Unite, căutând un paradis financiar în urma războiului din Ucraina şi a sancţiunilor occidentale, susţin companiile imobiliare.
Datele din aprilie arată şi o creştere a vânzărilor de proprietăţi ipotecate, cu 82,9% comparativ cu perioada similară din 2021, reprezentând 24,1% din totalul vânzărilor, arată datele Institutului de Statistică.
Citește și Se anunţă o vară plină de îngrijorări, urmată de o iarnă de suferinţă, spun analiştii
Între timp, rușii de rând care vor să își protejeze banii au plecat într-o cursă nebună și riscantă de a găsi dolari. Printre soluțiile găsite este și o schemă care implică o combinație între piața neagră și tehnologie.
Printr-o aplicație de mesagerie se pot transfera ruble electronic după care solicitantul primește un cod de bare care trebuie scanat la o cutie de depozitare dintr-un mall unde se află dolarii.
Băncile fie nu au valută străină, fie, dacă au, o vând la un curs prost astfel că cei care sunt dispuși să riște merg pe varianta pieței negre
Războiul lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei a pus economia pe calea celei mai puternice contracții din ultimele decenii, notează Bloomberg. Dar moneda rusă a crescut cu aproximativ 25% față de dolarul american de când a început invazia, oferindu-i titlul incompatibil de cel mai bun performer la nivel global.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...