Rușii spun că traficul rutier a fost reluat parţial pe podul Kerci
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Podul Kerci, disrtus de o explozie urmată de incendiu, văzut din satelit
Podul Kerci, disrtus de o explozie urmată de incendiu, văzut din satelit
Ministrul rus al Transporturilor spune că traficul rutier a fost reluat parţial pentru autovehicule şi autobuze, pe porţiunile neafectate ale podului Kerci către Crimeea

Acesta a transmis că traficul va fi restricţionat la traversarea între Crimeea şi peninsula rusească Taman, pe direciți alternative.

Serghei Aksionov, guvernatorul numit de Moscova al peninsulei Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, a scris pe rețelele de socializare că vehiculele grele de marfă vor trebui să folosească feriboturile.

El a precizat că circulaţia este deschisă pentru maşini şi autobuze, care vor fi verificate cu o deosebită atenţie. Aksenov le-a cerut şoferilor de camioane de transport marfă să-şi programeze cursele, folosind trecerea cu feribotul Kerci.

Potrivit acestuia, feribotul Kerci-2 va începe să traverseze strâmtoarea în jurul orei 18:00. Comitetul Naţional Antiterorism a anunţat că o explozie a unui camion s-a produs sâmbătă dimineaţă pe podul Crimeea. În urma exploziei, şapte cisterne feroviare care erau încărcate cu și care circulau pe calea feroviară au fost cuprinse de flăcări. Două travee ale podului rutier s-au prăbuşit parţial, în timp ce suportul arcului pentru susţinerea podului nu a fost deteriorat. Potrivit Comitetului Naţional Antiterorism, în urma incidentului, trei persoane au murit.

Ministrul transporturilor al Federaţiei Ruse, Vitali Saveliev, a dispus să se sporească controlul cu privire la securitatea transportului pe pod şi să se efectueze controale stricte ale vehiculelor care circulă prin zonă.

În comentariile imaginilor postate pe rețelele de socializare cu camionul suspectat că ar fi fost cauza exploziei se spune că TIR-ul a fost verificat sumar și nu a trecut prin aparatul cu raze X pentru a se i verifica încărcătura.

 

 

Citește și: 

Imagini incredibile. Explozia și incendiul de pe podul Kerci dintre Crimeea și Rusia VIDEO

Un incendiu s-a declanşat pe vastul pod rutier şi feroviar care leagă Crimeea - peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014 - şi teritoriul rus, forţând suspendarea traficului, potrivit autorităţilor ruse, citate de AFP.

"O cisternă cu carburant a luat foc la capătul unui tren" de marfă, au indicat Căile ferate din Crimeea.

Acest pod, construit cu costuri mari la ordinul lui Vladimir Putin, serveşte în special pentru transportul echipamentelor militare ruseşti pentru armata rusă care luptă în Ucraina.

Portalul independent rusesc ZonaMedia transmite că porţiunea destinată traficului auto s-ar fi prăbuşit parţial în apă.

Potrivit Agenţiei ruse pentru mare şi ape interioare, traficul maritim pe sub pod şi în toată strâmtoarea Kerci nu a fost întrerupt în pofida incendiului, notează EFE. Declaraţia agenţiei clarifică un anunţ anterior făcut de un purtător de cuvânt al autorităţii locale de reglementare a transporturilor din Taman, potrivit căruia traficul şi serviciile feroviare urmau să fie suspendate în toată strâmtoarea Kerci. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel