Ryanair a anunţat joi că va reduce programul său de iarnă din cauza întârzierilor în livrarea de avioane Boeing, dar cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri a precizat că estimările privind traficul anual nu sunt "deocamdată" afectate, transmite Reuters.
Compania aeriană irlandeză se aştepta să primească 27 de aeronave în ultimele patru luni din 2023 dar, din cauza întârzierilor de producţie la fabrica din Kansas, şi a reparaţiilor şi întârzierilor în livrări de la uzina Boeing din Seattle, estimează acum că va primi doar 14 de avioane.
Anulările de zboruri vor avea loc de la finalul lunii octombrie şi vor fi comunicate pe mail tuturor pasagerilor afectaţi, în următoarele zile, a informat Ryanair.
Compania şi-a reconfirmat recent obiectivul de a transporta 185 de milioane de pasageri în acest an fiscal, faţă de nivelul record de 169 de milioane în anul încheiat la 31 martie 2023.
Ryanair a comandat aproximativ 300 de avioane Boeing şi vrea să profite de revenirea traficului aerian după pandemia de COVID-19.
"În acest stadiu preliminar, nu ne aşteptăm ca întârzierile să afecteze obiectivul nostru anual de a transporta 185 de milioane de pasageri. Dar dacă întârzierile se înrăutăţesc sau se extind în ianuarie -martie 2024, am putea fi nevoiţi să modificăm aceste date şi posibil să le revizuim în scădere", a afirmat directorul general Michael O'Leary.
Joi dimineaţa, acţiunile Ryanair înregistrau un declin de 1,4%.
Compania irlandeză va renunţa la trei avioane de la baza sa de la aeroportul Charleroi din Belgia, la două din Dublin şi la cinci din aeroporturile din Italia, inclusiv Bergamo, Napole şi Pisa. De asemenea, va fi redus numărul de aeronave la aeroporturi din Orientul Mijlociu, Marea Britanie, Portugalia şi Germania.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...