Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a impus, începând de marţi seara, o stare de asediu de 35 de ore în capitala ucraineană, bombardată de mai multe ori marţi dimineaţă, relatează AFP şi Reuters. Interdicţia de circulaţie în Kiev va fi în vigoare începând de marţi 15 martie de la ora 20:00 (18:00 GMT) până joi 17 martie la ora 7:00 (05:00 GMT).
Primarul a precizat că circulaţia în oraş va fi interzisă fără permisiune specială, cu excepţia deplasărilor la adăposturile anti-bombe. Mai multe blocuri de apartamente au fost atacate marţi de forţe ruseşti aflate în afara oraşului, două persoane fiind ucise, a spus Kliciko.
Omul de afaceri Andrei Melnichenko este considerat responsabil de acțiuni care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. El cu siguranță nu s-ar ridica împotriva președintelui Putin. Dar de ce nu se revoltă ceilalți oligarhii ruși?
El figurează pe toate listele de sancțiuni ale Occidentului. De asemenea, i-au fost confiscate bunuri, i-au fost blocate conturi. Cu scopul de a-și schimba poziția față de Vladimir Putin, astfel încât acesta din urmă să își reducă ambițiile imperialiste. Dar, potrivit analiștilor, ceea ce-i lipsește lui Melnicenko este inteligența democratică.
În prezent, se pot distinge, în Rusia, trei tipuri de oligarhi în funcție de apropierea lor de putere. În primul rând, prietenii lui Putin, care au legături personale cu președintele. Mulți dintre apropiații președintelui rus - în special cei din Sankt Petersburg, unde Putin s-a născut și a crescut, precum și cei din KGB - s-au îmbogățit considerabil. Printre oligarhii pe care Putin îi cunoștea la Sankt Petersburg se numără Iuri Kovalciuk, numit adesea "bancherul personal" al lui Putin, Gennady Timchenko, fondatorul companiei de comerț cu energie Gunvor, și frații Arkadi și Boris Rotenberg, care au active în construcții, electricitate și petrol. Toate aceste persoane sunt vizate de sancțiuni occidentale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...