S-a lansat platforma IMM Mentor. Care sunt avantajele pentru antreprenori

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului anunță lansarea IMM MENTOR, platforma dedicată informării & interconectării antreprenorilor din România.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a organizat vineri, 15 decembrie a.c., conferința de finalizare a proiectului „Management de calitate și performanță în cadrul MEEMA, pentru reducerea poverii administrative și dezvoltarea IMM-urilor inovatoare”, cod MySMIS 129959/cod SIPOCA 716. Evenimentul s-a desfășurat în București, la Hotel Novotel, și a reunit oameni de afaceri, atât din țară, cât și din străinătate, reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic, dar și ai unor instituțiilor publice, inclusiv din cadrul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii. Cu această ocazie, a avut loc și lansarea oficială a platformei dezvoltate în cadrul proiectului – IMM MENTOR, dedicată informării, educării și interconectării antreprenorilor din România.

 

Cui se adresează platforma

 

Platforma IMM MENTOR pune la dispoziția întreprinderillor mici si mijlocii, start-up-urilor și scale-up-urilor o gamă vastă de resurse și informații de interes. Astfel, noul instrument digital are inclusiv rolul de match-making între antreprenorii care doresc să-și stabilească relații de business, iar printre facilități se numără facturarea gratuită și „primul meu site”. Platforma este structurată pe 5 piloni reprezentativi pentru viața unei companii, de la educație & formare antreprenorilală, finanțării, cadrului legislativ, accesului simplificat la instituțiile care gestionează relația cu mediul de afaceri, până la market place, care facilitează schimburi de experiență și networking cu alte companii, în scopul expunerii de propuneri și oferte și încheierea de parteneriate.

Un alt rezultat obținut este Politica publică pentru sprijinirea IMM-urilor inovatoare, acțiune care se aliniază obiectivului prioritar al proiectului, de dezvoltare a unui mediu de afaceri deschis, stabil şi transparent, într-un cuvânt predictibil, clădit pe responsabilitate, competitivitate și spirit antreprenorial. Documentul a fost realizat ca urmare a implicării experților externi naționali și internaționali cooptați, pe baza expertizei furnizate, în cadrul Grupului de Lucru pentru Inovare în Afaceri (GLIA), constituit la nivelul MEAT. Totodată, au fost armonizate și observațiile formulate în cadrul dezbaterilor regionale și a vizitelor de studiu efectuate în țări cu potențial mare în domeniul inovării. În ceea ce privește planul de acțiuni, parte integrantă a politicii publice, acesta cuprinde un set de măsuri pentru sprijinirea ecositemului de inovare din România, care vor putea fi implementate pe termen mediu și lung, în perioada 2024-2030.

 

Care este scopul proiectului

 

Proiectul, așa cum se regăsește și în titlul acestuia, a avut scopul de a consolida capacitatea administrativă a MEAT, prin reducerea poverii administrative. Pornind de la acest deziderat, a fost creată platforma AMD – un sistem electronic integrat de management al documentelor la nivelul instituției. Mai exact, prin intermediul aplicației, se va urmări înregistrarea și traseul lucrărilor, arhivarea electronică la nivelul structurilor interne, vor fi evidențiate termenele de realizare a sarcinilor și vor fi emise rapoarte privind stadiul acestora. Totodată, vor fi digitalizate evidența angajaților și procesul implementarea procedurilor de lucru, fiind reglementat inclusiv fluxul de documente. Inițiativa eficientizează și optimizează, astfel, procesele decizionale, în beneficiul mediului de afaceri, al cetățenilor, dar și a angajaților din cadrul MEAT.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de pe Wall Street / FOTO: Freepik
Declaratia 100
Foto:Freepik.com
Strângere de mână / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com
Notificare telefon

Eset, avertizare pentru cei care au cont pe Spotify

Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...

Încărcare mașină electrică / sursa foto: Freepik.com
Papa Francisc

Papa Francisc a murit

A încetat din viaţă Papa Francisc.

Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI / Flickr

Scădere uşoară a numărului de firme dizolvate

Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...

Foto: Freepik.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României scade, importurile cresc

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...

Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Sol

Ucraina rămâne fără gaze. Rezervele sunt pe sfârşite

Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...

Razboiul comercial SUA-China / Foto: Freepik
Nissan / FOTO: Unsplash
Foto: Freepik.com
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash
Protest masiv în New York împotriva lui Donald Trump și Elon Musk
Vânzător stradal într-o localitate din California / Foto: Dave Parker / Flickr
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Gândim alte planuri / FOTO: Freepik

Bancherii, obligați să-și pună mintea la contribuție

În noile condiții generate de războiul tarifelor,...

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Mină de cupru

10 mega-mine care țin planeta în priză: cine dă cupru lumii?

Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...

Foto: Freepik.com

pixel