"Registrul Auto Român vă poate garanta că autovehiculul pe care vreţi să îl cumpăraţi este în regulă, în sensul că identitatea acestuia este cea reală, stabilită de producător! Două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuţei producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/şasiu. O parte dintre aceste deficienţe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziţionaţi un autovehicul utilizat. Neconformităţile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a maşinii la RAR şi blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulaţie", se menţionează în comunicat.
Astfel, începând de joi, la RAR Griviţa (sediul central al instituţiei) potenţialii cumpărători pot veni cu autovehiculul pe care intenţionează să îl achiziţioneze pentru o verificare amănunţită.
RAR dispune de expertiza necesară identificării situaţiilor care pot face diferenţa atunci când scoateţi banii din buzunar să vă luaţi o maşină.
"Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienţii atunci când cumpără un autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi uşor păcăliţi de cei care, cu rea credinţă, pun la bătaie maşini cu defecţiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, şi mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situaţia nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi", se subliniază în comunicat.
Cristian Bucur, director tehnic RAR a precizat că RAR eXpert oferă clienţilor un raport de expertiză, însă, pentru a primi acest document, este necesară prezenţa maşinii la sediul instituţiei.
"Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziţii auto şi considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o maşină.(...) Ca şi cumpărător, dacă am de ales între două oferte similare din punct de vedere al preţului, una expertizată deja de RAR în vederea transferului de proprietate, iar cealaltă nu, în proporţie de 99% o voi alege pe cea certificată de RAR. Recomand tuturor cumpărătorilor să apeleze la verificarea maşinii la Registrul Auto Român înainte să o plătească", a spus Bucur.
El a adăugat că inginerii RAR pot face şi o evaluare din punct de vedere tehnic. Printre altele, această evaluare poate evidenţia reparaţii neconforme la structura de rezistenţă sau, cu anumite condiţionări, eventuale intervenţii asupra indicatorului de kilometraj.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...