S-au împărțit ministerele. Unde au ajuns fondurile europene
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
În perioada ianuarie - mai 2021, datoria externă totală a crescut cu 1,057 miliarde de euro.
În perioada ianuarie - mai 2021, datoria externă totală a crescut cu 1,057 miliarde de euro.
Copreşedinţii USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, au anunţat vineri seara, în urma negocierilor cu PNL şi UDMR, că USR PLUS ar urma să deţină şase portofolii în viitorul Guvern de coaliţie.

Este vorba despre Ministerul Justiţiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

"Justiţia - pentru că avem mai multe proiecte în programul nostru de guvernare, pe care vrem să le asumăm prin Ministerul Justiţiei. Dincolo de a repara ceea ce a stricat PSD şi de a reda încredere Justiţiei - 'Fără penali în funcţii publice'. Apoi, Fondurile Europene, inclusiv Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care va aduce miliarde de euro României, în măsura în care vom fi pregătiţi să investim aceste fonduri. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului - am ţinut să vizăm în mod foarte clar antreprenoriatul, pentru că relansarea economiei va depinde foarte mult de dinamizarea antreprenoriatului. Turismul - cei din zona HoReCa au fost foarte afectaţi de această criză şi va trebui să găsim soluţii, şi avem soluţii. Apoi, Cercetarea, Inovarea şi Digitalizarea le-am pus într-un minister, pentru că asta înseamnă modernizarea economiei şi administraţiei româneşti prin digitalizare, dar şi conectarea cercetării româneşti la cercetarea europeană, unde, la fel, vor veni resurse financiare importante", a explicat Dacian Cioloş.

Negocierile vor continua în zilele următoare pe marginea programului, a declarat Cioloş, conform căruia "ce a fost mai greu a trecut".

Citește și Orban: Avem un candidat de premier susţinut de PNL, USR PLUS şi UDMR

"Contrar a ceea ce probabil credeau mulţi că va fi o negociere dificilă, dură, cu certuri, iată că după o zi intensă de discuţii şi după multă bună-voinţă şi bună-credinţă din toate cele trei părţi am reuşit să oferim o structură de guvern cu un premier convenit, o structură de guvern suplă, cu 18 ministere", a spus liderul USR PLUS.

La rândul său, Dan Barna a declarat că negocierile de vineri s-au dovedit a fi "un pas important spre o coaliţie stabilă, care să îşi asume guvernarea în această perioadă complicată", generată de criza sanitară. "Am fost discuţii de azi dimineaţă de la ora 9.00. Am găsit, spunem noi, cea mai bună soluţie pentru a avea o majoritate parlamentară şi un guvern care să aibă şi competenţa, şi echilibrul, şi forţa de reprezentare a celor trei forţe", a spus Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel