SALARIU mai mare sau ZILE LIBERE? O alegerea dificilă, pentru unii
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Decizia aparține părinților
Decizia aparține părinților
Ordonanța de Urgență 147/2020 vine cu o serie de modificări inclusiv în privința drepturilor bănești de care beneficază părinții singuri.

Astfel, părinții singuri nu vorm mai avea nevoie de declaraţia celuilalt părinte în cazul în care solicită angajatorului zile libere plătite pentru supravegherea copiilor de până în 12 ani în situaţiile în care cursurile şcolilor sau grădiniţelor sunt suspendate sau limitate. 

Pe de altă parte, salariaţii din sistemul sanitar, de apărare naţională, ordine publică sau securitate naţională vor putea să opteze între a primi zile libere sau o majorare salarială cu 75% a salariului de bază. 

Proiectul de lege ce va modifica OUG 147 a trecut de Comisia de Muncă din cadrul Camerei Deputaţilor, fiind introduse atât o serie de beneficii noi pentru părinţi, precum şi noi prevederi care să acopere situaţiile în care activităţile didactice sunt limitate sau suspendate.

Citește și 3.000 de angajați ai Primăriei București vor fi concediați

În prezent, părinţii îşi pot lua zile libere plătite când cursurile fizice sunt suspendate doar în câteva situaţii, multe dintre realităţile actuale nemaiavând acoperire în prevederile OUG 147, deşi actul normativ a fost modificat de patru ori de la adoptarea sa de către Guvern, amintește Avocatnet. Clarificări în privinţa situaţiilor actuale în care părinţii mai pot beneficia de zile libere plătite în contextul epidemic regăsiţi în acest articol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel