Gradul în care transferurile sociale reduc numărul persoanelor cu risc de sărăcie variază în rândul statelor din Uniunea Europeană. În 2017 erau două ţări membre unde s-a înjumătăţit numărul persoanelor cu risc de sărăcie ca rezultat al transferurilor sociale: Finlanda (o reducere de 57%) şi Danemarca (51%). În nouă state membre reducerea a fost de sub 25%, în timp ce la nivelul UE transferurile sociale au avut ca rezultat o reducere de aproape o treime (32,4%) a numărului de persoane clasificate ca fiind "cu risc de sărăcie".
Cu excepţia anului 2013, acest procent a scăzut în fiecare an din 2010, când se situa la 36,8%. Pensiile nu sunt considerate transferuri sociale în aceste calcule, menţionează Eurostat.
Conform unui raport publicat luna trecută de Eurostat, peste o treime (35,7%) din populaţia României era expusă în 2017 riscului de sărăcie şi excluziune socială, o situaţie mai gravă în Uniunea Europeană fiind înregistrată doar în Bulgaria, unde 38,9% din populaţie era expusă acestui risc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
ANAF a făcut public calendarul...
Ziua internaţională a muncii...
Controale antifraudă de 1 Mai.
Danone renunță la coloranții...
Wall Street scade puternic pe...
Sindicatul Naţional al...
Economia zonei euro surprinde...
Tentative de fraudă prin SMS în...
"Programul asumat de AFM din Planul Național de...
Avize mai rapide, dar cu...
Inteligență artificială, cloud...
Cotațiile petrolului au încheiat ziua de marți cu o...
Fondul Suveran al Chinei, China Investment Corporation...
Românii zboară mai ieftin de 1...
În explozia actuală a inteligenței artificiale, Samsung...
Producția națională elvețiană...