Scădere dramatică a lucrărilor de construcţii. Datele INS
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Scădere și pe segmentul reparațiilor capitale
Scădere și pe segmentul reparațiilor capitale
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 4,9% în luna ianuarie a acestui an faţă de luna corespunzătoare a anului precedent însă faţă de decembrie 2018 declinul lucrărilor de construcţii a fost de 66,4%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri. 

Scăderea semnificativă a lucrărilor de construcţii în ianuarie faţă de decembrie a fost generată de declinul lucrărilor de reparaţii capitale cu 78,4%, al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 76% şi al lucrărilor de construcţii noi cu 59,7%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 74,9%, clădirile rezidenţiale cu 56,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 56,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 5,1%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi cu 16,8%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 16,8% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 20% şi la clădirile rezidenţiale cu 14,3%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 1,6%. Comparativ cu ianuarie 2018, s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,4% şi la lucrările de construcţii noi cu 4%. Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 10%.

Citește și Investiție de 65 de milioane de euro în aer!

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 10,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 9%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 10,1%. Ca serie ajustată, în ianuarie 2019 faţă de luna similară a anului trecut, lucrările de construcţii au înregistrat un declin de 8,3%. 

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 7,2%. În creştere au fost lucrările de reparaţii capitale, care s-au majorat cu 9,7%.Pe obiecte de construcţii, s-au consemnat scăderi la construcţiile inginereşti cu 12,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 10,3%. Crestere s-a înregistrat la cladirile rezidenţiale, cu 7,2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum va fi eliminată plafonarea prețurilor la energie

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică...

Pentru JO 2024, armele pentru scrimă sunt fabricate manual

„O meserie atipică, cu oameni atipici”: la Blaise...

Maldive se aruncă în brațele Chinei

Noul președinte al arhipelagului intenționează să se...

Salina Praid a fost închisă. Veşti proaste pentru turişti

Veşti proaste pentru cei care plănuiau să viziteze...

Bani de la stat pentru montarea repartitoarelor. Află detalii

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a pus...

CFR modernizează haltele Costineşti Tabără şi Neptun

Veşti bune pentru cei care aleg trenul pentru a ajunge...

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...


pixel