Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Negociatorii Sindicatului Scriitorilor de la Hollywood pe de o parte și șefii marilor studiouri de producție, pe de alta, sunt gata să cadă de acord după primele semne de înțelegere anunțate miercuri. Dar filmările pentru filme și emisiuni nu vor putea fi reluate decât dacă sindicatul care reprezintă actorii ajunge și el la un acord.
CEO-ul Warner Bros. Discovery, David Zaslav, directorul general al Disney, Bob Iger, co-directorul executiv al Netflix, Ted Sarandos, și președintele studioului NBCUniversal, Donna Langley s-au alăturat negocierilor cu Writers Guild of America (WGA), care reprezintă peste 11.000 de scenariști, conform CNN.
În cazul în care se va ajunge la un acord provizoriu, acesta hotărâre va trebui să fie aprobată de către toți membrii sindicatului, înainte de a intra în vigoare. Totuși, în aceste condiții, fără un acord cu SAG-AFTRA, care reprezintă aproximativ 160.000 de actori de la Hollywood, încetarea grevei WGA nu ar face prea multe pentru a relua producțiile din studiourile americane.
WGA a intrat în grevă pe 2 mai, iar joi, acest conflict a ajuns la cea de-a 143-a zi, cu două săptămâni mai puțin față de cea mai lungă grevă din istoria sindicatului, care a durat 154 de zile în 1988.
Revendicările greviștilor includ salarii mai bune, plăți de pe urma serviciilor de streaming și asigurarea locurilor de muncă împotriva riscurilor date de inteligența artificială.
Cele două sindicate au fost în strânsă comunicare încă dinainte de începerea grevelor și și-au arătat frecvent susținere reciprocă.
Întreruperea activității a fost costisitoare foarte costisitoare pentru producătorii americani. Greva a costat peste 5 miliarde de dolari până la momentul de față, potrivit estimărilor. În timp ce studiourile și serviciile de streaming au beneficiat inițial de faptul că nu au fost nevoite să plătească pentru producții, putând în același timp să aducă încasări din bilete de cinema și din vânzarea de emisiuni care au fost finalizate înainte de grevă, între timp, activitatea studiourilor a încep să fie afectată. Warner Bros. Discovery a raportat investitorilor că se așteaptă ca greva să coste compania până la 500 de milioane de dolari, în cazul în care va dura până la sfârșitul anului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...