Scenariștii și producătorii de la Hollywood dau semne de împăcare. Care sunt pierderile financiare de până acum

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Hollywood
Hollywood
Conflictul dintre șcenariștii și marii producători de la Hollywood se află în a doua zi de negocieri și dau semne de împăcare, totuși până în momentul de față au fost înregistrate pierderi financiare de ordinul miliardelor de dolari iar în cazul prelungirii acestei neînțelegeri până la sfârșitul anului costurile vor fi mult mai mari. 

Negociatorii Sindicatului Scriitorilor de la Hollywood pe de o parte și șefii marilor studiouri de producție, pe de alta, sunt gata să cadă de acord după primele semne de înțelegere anunțate miercuri. Dar filmările pentru filme și emisiuni nu vor putea fi reluate decât dacă sindicatul care reprezintă actorii ajunge și el la un acord.

CEO-ul Warner Bros. Discovery, David Zaslav, directorul general al Disney, Bob Iger, co-directorul executiv al Netflix, Ted Sarandos, și președintele studioului NBCUniversal, Donna Langley s-au alăturat negocierilor cu Writers Guild of America (WGA), care reprezintă peste 11.000 de scenariști, conform CNN.

În cazul în care se va ajunge la un acord provizoriu, acesta hotărâre va trebui să fie aprobată de către toți membrii sindicatului, înainte de a intra în vigoare. Totuși, în aceste condiții, fără un acord cu SAG-AFTRA, care reprezintă aproximativ 160.000 de actori de la Hollywood, încetarea grevei WGA nu ar face prea multe pentru a relua producțiile din studiourile americane.

WGA a intrat în grevă pe 2 mai, iar joi, acest conflict a ajuns la cea de-a 143-a zi, cu două săptămâni mai puțin față de cea mai lungă grevă din istoria sindicatului, care a durat 154 de zile în 1988.

Revendicările greviștilor includ salarii mai bune, plăți de pe urma serviciilor de streaming și asigurarea locurilor de muncă împotriva riscurilor date de inteligența artificială.

Cele două sindicate au fost în strânsă comunicare încă dinainte de începerea grevelor și și-au arătat frecvent susținere reciprocă.

 

Câți bani au pierdut până acum producătorii de la Hollywood, pe fondul grevei

 

Întreruperea activității a fost costisitoare foarte costisitoare pentru producătorii americani. Greva a costat peste 5 miliarde de dolari până la momentul de față, potrivit estimărilor. În timp ce studiourile și serviciile de streaming au beneficiat inițial de faptul că nu au fost nevoite să plătească pentru producții, putând în același timp să aducă încasări din bilete de cinema și din vânzarea de emisiuni care au fost finalizate înainte de grevă, între timp, activitatea studiourilor a încep să fie afectată. Warner Bros. Discovery a raportat investitorilor că se așteaptă ca greva să coste compania până la 500 de milioane de dolari, în cazul în care va dura până la sfârșitul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cumpărături / Foto: Freepik
Tineri / Foto: Freepik
Razboiul comercial SUA-China / Foto: Freepik
Cosmin Marinescu
Seismografe
Steve Witkoff și Marco Rubio
Donald Trump și Xi Jinping, în timpul summitului din 2019 din Japonia
Produse cu marca Rapid, pe site-ul Trendyol
Prudență / FOTO: Freepik

Atenție! Războiul comercial este departe de a se fi încheiat

Acțiunile americane au înregistrat câștiguri în...

Distracție în Maramureș, la Borșa / FOTO: Facebook
Bursa diamantelor de la Anvers, Belgia
Freepik.com
Carrefour Baneasa, închis de ANPC / Foto: Crișan Andreescu
O femeie la cumpărături / Foto: Freepik

Oficial, inflația scade. Neoficial, tot mai greu cu banii

Inflația anuală a coborât în martie 2025 la 4,86%, dar...

De ce se concentrează Donald Trump doar pe bunuri?

De câteva zile, tarifele vamale zguduie piețele bursiere...

Știrile dimineții
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Freepik.com

pixel