Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Negociatorii Sindicatului Scriitorilor de la Hollywood pe de o parte și șefii marilor studiouri de producție, pe de alta, sunt gata să cadă de acord după primele semne de înțelegere anunțate miercuri. Dar filmările pentru filme și emisiuni nu vor putea fi reluate decât dacă sindicatul care reprezintă actorii ajunge și el la un acord.
CEO-ul Warner Bros. Discovery, David Zaslav, directorul general al Disney, Bob Iger, co-directorul executiv al Netflix, Ted Sarandos, și președintele studioului NBCUniversal, Donna Langley s-au alăturat negocierilor cu Writers Guild of America (WGA), care reprezintă peste 11.000 de scenariști, conform CNN.
În cazul în care se va ajunge la un acord provizoriu, acesta hotărâre va trebui să fie aprobată de către toți membrii sindicatului, înainte de a intra în vigoare. Totuși, în aceste condiții, fără un acord cu SAG-AFTRA, care reprezintă aproximativ 160.000 de actori de la Hollywood, încetarea grevei WGA nu ar face prea multe pentru a relua producțiile din studiourile americane.
WGA a intrat în grevă pe 2 mai, iar joi, acest conflict a ajuns la cea de-a 143-a zi, cu două săptămâni mai puțin față de cea mai lungă grevă din istoria sindicatului, care a durat 154 de zile în 1988.
Revendicările greviștilor includ salarii mai bune, plăți de pe urma serviciilor de streaming și asigurarea locurilor de muncă împotriva riscurilor date de inteligența artificială.
Cele două sindicate au fost în strânsă comunicare încă dinainte de începerea grevelor și și-au arătat frecvent susținere reciprocă.
Întreruperea activității a fost costisitoare foarte costisitoare pentru producătorii americani. Greva a costat peste 5 miliarde de dolari până la momentul de față, potrivit estimărilor. În timp ce studiourile și serviciile de streaming au beneficiat inițial de faptul că nu au fost nevoite să plătească pentru producții, putând în același timp să aducă încasări din bilete de cinema și din vânzarea de emisiuni care au fost finalizate înainte de grevă, între timp, activitatea studiourilor a încep să fie afectată. Warner Bros. Discovery a raportat investitorilor că se așteaptă ca greva să coste compania până la 500 de milioane de dolari, în cazul în care va dura până la sfârșitul anului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...