Schimbări cu bancomatele, automatele de bilete şi alte echipamente, în România. Veşti bune pentru persoanele cu dizabilităţi
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Rușii au golit bancomatele din Finlanda. O companie de ATM-uri a interzis retragerile de bani cu un card foarte popular în Rusia . Foto: Pexels.com
Rușii au golit bancomatele din Finlanda. O companie de ATM-uri a interzis retragerile de bani cu un card foarte popular în Rusia . Foto: Pexels.com
Ministrul Muncii vine cu o veste bună pentru persoanele cu dizabilităţi din România. 

"Astăzi, România a făcut un salt important în ceea ce privește asigurarea accesului neîngrădit al persoanelor cu dizabilități la anumite produse sau servicii. Proiectul de lege pentru transpunerea Directivei UE 2019/882 privind cerințele de accesibilitate aplicabile produselor și serviciilor stabilește obligațiile producătorilor, importatorilor și distribuitorilor de a se asigura atunci când introduc pe piață produse, că acestea au fost proiectate și fabricate în conformitate cu anumite cerințe specifice de accesibilitate.

De exemplu, echipamentele terminale utilizate pentru accesul la serviciile mass-media audiovizuale sau bancomatele și automatele pentru bilete vor putea fi utilizate și de persoanele cu dizabilități.

Legea prevede cerințe de accesibilitate pentru produse și servicii, exemple indicative și fără caracter obligatoriu de soluții posibile care contribuie la respectarea cerințelor de accesibilitate, cerințe de accesibilitate în ceea ce privește mediul construit în care sunt furnizate serviciile incluse în domeniul de aplicare, precum și procedura de evaluare a conformității.

Legea se aplică produselor și servicilor introduse pe piața după data de 28 iunie 2025", a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

 

Citeşte şi: Proceduri mai simple pentru cei care vor să angajeze o bonă. Decizie în Guvern

 

Guvernul a aprobat modificarea Legii privind exercitarea profesiei de bonă în vederea accesului mai facil al familiilor la serviciile de îngrijire a copiilor.

Conform documentului, serviciile acordate de bone nu mai sunt supuse controlului inspecției sociale. Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, modificarea adoptată de Guvern reglementează ca serviciile acordate de bonă să nu mai fie supuse controlului inspecției sociale, totodată nemaifiind aplicabile prevederile Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității serviciilor sociale.

În actul normativ se prevede că exercitarea profesiei de bonă se poate realiza și printr-un contract individual de muncă încheiat de bonă cu părintele sau reprezentantul legal al copilului, pe lângă modalitățile existente până la această dată- contract de muncă încheiat de bonă cu o persoană juridică sau desfășurarea activității bonei ca persoană fizică autorizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel