O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
După dezbaterile din Senat, documentul va ajunge pe masa deputaților. Iată câteva dintre principalele prevederi care îi vizează direct persoanele care achiziționează locuințe, indiferent că este vorba de case sau apartamente.
- Dezvoltatorul are oblicația de a-și înregistra proiectul la Agenția Națională de Locuințe (ANL), inclusiv dacă vrea să facă publicitate cu privire la proiectul său. Astfel va fi eliminată eventualitatea ca imobilul să fie construit fără autorizație și scade riscul unor practici abuzive.
- Un dezvoltator poate fi reclamat la ANL în cazul în care cumpărătorul constată că acesta desfășoaraă practici înțelătoare.
- Posibilitatea pentru persoanele care doresc să cumpere locuințe de la dezvoltator să acceseze o pagină web pe site-ul ANL. O astfel de pagină web va conține toate detaliile legate de proiectul imobiliar.
- Proiectul de lege prevede expres faptul că dezvoltatorul imobiliar va avea obligația, până la predarea posesiei locuinței, să plătească toate cheltuielile care există cu aceasta (precum cele legate de teren sau de utilități).
Citește și Spor de 85% și prime lunare de 2000 de lei. Un spital caută medici
- De asemenea, cumpărătorii vor obține locuințele cu toate asigurările necesare încheiate. În plus, toate primele de asigurare și taxele aferente asigurărilor vor trebui să fie plătite până la predare.
- Nu se va mai putea face nicio plată în avans, mai mare de 10% din costul imobilului, fără încheierea unui antecontract. De asemenea, pe lângă această cerință, antecontractul de vânzare va trebui autentificat.
- La prezentarea unei oferte concrete, cumpărătorul va beneficia de suficient de timp pentru a o analiza. E vorba de cel puțin șapte zile în care acesta să poată să se gândească cu privire la oferta primită.
- Cumpărătorul va fi protejat de modificări ale locuinței, ulterioare semnării antecontractului sau contractului de vânzare și pe care nu le vrea. Astfel, el va avea dreptul să accepte modificările sau să denunțe contractul, obținând restituirea completă a avansului (fără deduceri sau rețineri de taxe).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.