Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Aceştia s-au întâlnit miercuri cu conducerea celor doi operatori de salubritate din Vâlcea în condiţiile în care din 15 ianuarie contractele cu primăriile care nu au aprobat noile preţuri au fost sistate, aceste localităţi riscând să rămână în această lună cu gunoiul neridicat.
"Majorarea este de 150 la sută, adică undeva la 2 miliarde de lei vechi pe an. Vreau să ştiu de unde aceste majorări. În localitate există 469 de contracte, iar populaţia este în scădere, tineretul fiind plecat la muncă în străinătate. O să cer o verificare în acte, pentru că ăsta pare şantaj. Cereţi tot bugetul meu local", a precizat primarul comunei Păuşeşti-Otăsău, Cătălin Avan.
Citește și: O taxă crește cu 50% în București. Despre ce este vorba
Reprezentanţii celor doi operatori au spus că la stabilirea acestor tarife s-a ţinut cont de datele statistice de la recensământul populaţiei din 2011 şi că ele ar fi fost mult mai mici dacă nu ar mai fi nevoiţi să ducă deşeurile din Vâlcea la depozite din alte judeţe.
Unde este dus gunoiul
În prezent, gunoiul din majoritatea localităţile vâlcene este transportat în Gorj, la un deponeu din Târgu Jiu, şi în alte trei localităţi din ţară, preţul pe care trebuie să-l plătească operatorii acestor depozite fiind în jur de 400 de lei pe tonă, din care 300 de lei reprezintă suprataxa impusă prin lege pentru lipsa colectării selective a gunoiului.
În Vâlcea, din 2017, a mai rămas deschis un singur depozit de deşeuri, cel de la Feţeni - Râmnicu Vâlcea, dar pentru că acesta nu are staţie de tratare mecano-biologică, aici nu pot fi aduse decât anumite tipuri de deşeuri, potrivit preşedintelui ADI Salubrizare, Victor Popescu. Acesta a mai spus şi că centrul de management al deşeurilor de la Roeşti - investiţie despre care se vorbeşte de mai bine de 10 ani şi de care depinde demararea proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vâlcea" - are şanse minime să fie realizat curând.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...