Se modifică Legea privind auditul public intern. Lista articolelor abrogate

Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
foto: pexels.com
foto: pexels.com
Ministerul Finanţelor a pus în transparenţă o ordonanță a Guvernului pentru abrogarea articolelor III și IV din Legea nr. 191/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern.

Potrivit notei de fundamentare, proiectul vizează armonizarea prevederilor Legii nr. 191/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern, cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 29/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern. 

"Prin proiectul de Ordonanță a Guvernului elaborat se propune abrogarea articolelor III și IV din Legea nr. 191/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern.

Propunerea de abrogare a articolelor III și IV din Legea nr. 191/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern, este necesară în vederea armonizării cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 29/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern.

Propunerea de abrogare a articolelor III și IV din Legea nr. 191/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern, cu modificările ulterioare, are în vedere:

- armonizarea cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, cu jurisprudența Curții Constituționale în materia raporturilor de serviciu ale funcționarilor publici, precum și cu dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 29/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern; 

- asanarea legislației urmare faptului că prin modificările aduse la Legea nr. 672/2002, republicată, prin Ordonanța Guvernului nr. 29/2022, aprobată și completată prin Legea nr. 253/2023, prevederile articolelor III și IV din Legea nr. 191/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern, au rămas fără obiect, fiind necesară abrogarea lor", se mai arată în document.

 

Din aceeaşi categorie: Ministerul Finanţelor alocă aproape 10 milioane lei pentru achiziţia de imprimante şi trasatoare

 

Ministerul Finanţelor intenţionează să achiziţioneze imprimante şi trasatoare cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), valoarea contractului fiind de 9,776 milioane lei, fără TVA, potrivit unui anunţ postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Contractul presupune achiziţia unui sistem integrat de imprimare de mare capacitate pentru Unitatea de Imprimare Rapidă, inclusiv servicii aferente de livrare, instalare, configurare, testare, punere în funcţiune, instruire, garanţie şi suport tehnic, conform cerinţelor caietului de sarcini.

Termenul de furnizare este de 120 de zile de la data semnării contractului de către ambele părţi, termen în cadrul căruia se vor efectua livrarea tuturor componentelor sistemului ofertat şi toate serviciile cu titlu accesoriu de instalare, configurare, testare, punere în funcţiune şi instruirea, precum şi recepţia cantitativă şi calitativă, precizează sursa citată.

Criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate-preţ". Achiziţia se referă la un proiect şi/sau program finanţat din fonduri ale Uniunii Europene.

Potrivit anunţului, ofertantul (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici împreună) trebuie să facă dovada produselor similare furnizate şi serviciilor asociate similare prestate în ultimii 3 ani, calculaţi de la termenul limită pentru depunerea ofertelor, din care să rezulte că acesta a furnizat produse şi a prestat servicii asociate similare celor care fac obiectul procedurii de atribuire la nivelul a maximum 3 contracte, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi, a cărui valoare cumulată a fost de minimum 9 milioane lei fără TVA.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul-limită pentru primirea ofertelor este 5 septembrie 2024. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Bursa de pe Wall Street / FOTO: Freepik
Declaratia 100
Foto:Freepik.com
Strângere de mână / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com
Notificare telefon

Eset, avertizare pentru cei care au cont pe Spotify

Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...

Încărcare mașină electrică / sursa foto: Freepik.com
Papa Francisc

Papa Francisc a murit

A încetat din viaţă Papa Francisc.

Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI / Flickr

Scădere uşoară a numărului de firme dizolvate

Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...

Foto: Freepik.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României scade, importurile cresc

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...

Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Sol

Ucraina rămâne fără gaze. Rezervele sunt pe sfârşite

Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...

Razboiul comercial SUA-China / Foto: Freepik
Nissan / FOTO: Unsplash
Foto: Freepik.com
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash
Protest masiv în New York împotriva lui Donald Trump și Elon Musk
Vânzător stradal într-o localitate din California / Foto: Dave Parker / Flickr
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Gândim alte planuri / FOTO: Freepik

Bancherii, obligați să-și pună mintea la contribuție

În noile condiții generate de războiul tarifelor,...

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Mină de cupru

10 mega-mine care țin planeta în priză: cine dă cupru lumii?

Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...


pixel