Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
În ciuda progreselor din ultimele decenii, în UE-27 s-au înregistrat peste 3.300 de accidente mortale şi 3,1 milioane de accidente nemortale în 2018. Peste 200.000 de lucrători mor în fiecare an din cauza bolilor profesionale. Cadrul actualizat va contribui la mobilizarea instituţiilor UE, a statelor membre şi a partenerilor sociali în jurul unor priorităţi comune în materie de protecţie a lucrătorilor. Acţiunile sale vor contribui, de asemenea, la reducerea costurilor asistenţei medicale şi vor ajuta întreprinderile, inclusiv IMM-urile, să devină mai productive, mai competitive şi mai sustenabile.
Citește și: Grecia are noi reguli. Cine va avea acces în restaurante
Cadrul strategic se axează pe trei obiective-cheie pentru următorii ani.
Primul obiectiv se referă la anticiparea şi gestionarea schimbărilor din noua lume a muncii: pentru a asigura locuri de muncă sigure şi sănătoase în timpul tranziţiei digitale, verzi şi demografice, Comisia va revizui Directiva privind locurile de muncă şi Directiva privind lucrul la monitor şi va actualiza limitele de protecţie pentru azbest şi plumb. Comisia va pregăti o iniţiativă la nivelul UE privind sănătatea mintală la locul de muncă, în care va evalua problemele emergente legate de sănătatea mintală a lucrătorilor şi va prezenta orientări pentru măsurile care vor fi luate.
Al doilea obiectiv, îmbunătăţirea prevenirii bolilor profesionale şi a accidentelor de muncă, va promova o abordare de tip "viziune zero" în vederea eliminării deceselor profesionale în UE. De asemenea, Comisia va actualiza normele UE privind substanţele chimice periculoase, în vederea combaterii cancerului, a bolilor sistemului reproducător şi a bolilor respiratorii.
Cel de-al treilea obiectiv este creşterea gradului de pregătire pentru posibile ameninţări viitoare la adresa sănătăţii. Pe baza învăţămintelor desprinse din pandemia actuală, Comisia va elabora proceduri de urgenţă şi orientări pentru implementarea, punerea în aplicare şi monitorizarea rapidă a măsurilor în cazul unor potenţiale crize sanitare viitoare, în strânsă cooperare cu actorii din domeniul sănătăţii publice.
Acţiunile incluse în cadrul strategic vor fi puse în aplicare prin mobilizarea de fonduri pentru a investi în securitatea şi sănătatea în muncă, inclusiv din fonduri ale UE, cum ar fi Mecanismul de redresare şi rezilienţă şi fondurile politicii de coeziune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...