Anders Operdal a declarat că securitatea energetică ar trebui să fie pe primul loc în prioritățile statelor după ce invazia Rusiei în Ucraina a dus la întreruperea aprovizionării și la creșterea prețurilor, arată BBC.
Equinor este cel mai mare investitor în zăcământul petrolifer Rosebank din Marea Nordului - cea mai mare dezvoltare de acest fel din Marea Britanie din ultimele decenii.
Cu toate acestea, criticii susțin că o tranziție mai rapidă de la combustibilii fosili către energiile regenerabile este o strategie mai bună pentru a asigura prețuri mai stabile la energie.
Proiectul Rosebank a primit aprobarea guvernului britanic la o zi după ce Agenția Internațională pentru Energie a anunțat că nicio nouă exploatare de petrol și gaze nu este compatibilă cu obiectivul internațional de a împiedica creșterea temperaturii globale cu mai mult de 1,5 grade peste nivelurile preindustriale.
În contradictoriu cu normativele europene, Opedal a declarat că "fiecare țară trebuie să se uite mai atent la producerea energiei de care are nevoie mai aproape de casă, și la asta lucrăm cu adevărat pentru a ne asigura că putem aproviziona Europa, Marea Britanie, cu gaze și petrol în aceste zile și în deceniile următoare."
Acesta a declarat că Equinor a adoptat ceea ce el a descris ca fiind "o viziune echilibrată" asupra tranziției de la combustibilii fosili. El a spus că investițiile în surse regenerabile de energie vor crește de la 20% din cheltuielile din prezent, la 50% până în 2030.
"Investim în Rosebank, dar și în Dogger Bank - cel mai mare parc eolian din lume", a spus el.
"Știm că, în timp, cererea de petrol și gaze va scădea și ne pregătim compania pentru acest lucru. Investim în energia viitorului și, în același timp, furnizăm energia de care lumea are nevoie acum", a spus el.
Șeful Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, a declarat în 2022 că noile investiții în petrol și gaze reprezintă o "nebunie economică și morală".
Piers Forster, președintele interimar al Comisiei pentru schimbări climatice din parlament, a declarat că, prin contrast, trecerea la surse regenerabile ar ajuta la menținerea stabilă a prețurilor la energie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...