Joi, Camera Reprezentanților din SUA a adoptat în variantă finală o lege ce prevede o finanțare guvernamentală de 52 de miliarde de dolari pentru a stimula producția și cercetarea în domeniul semiconductorilor. Se așteaptă ca președintele Joe Biden să semneze legislația la începutul săptămânii viitoare.
Vineri, Departamentul Comerțului a declarat companiilor de cipuri că subvențiile nu vor fi "mai mari decât este necesar pentru a se asigura că proiectul se va realiza aici, în Statele Unite" și a adăugat că va descuraja "competițiile pentru subvenții între state și localități".
Președinta Congressional Progressive Caucus, Pramila Jayapal, a declarat că grupul a sprijinit legislația după negocieri îndelungate cu secretarul comerțului, Gina Raimondo, după ce grupul și-a exprimat îngrijorarea că firmele producătoare de cipuri vor folosi fondurile pentru a răscumpăra acțiuni sau pentru a plăti dividende.
O purtătoare de cuvânt a caucusului a declarat că "progresiștii au putut vota pentru proiectul de lege, încrezători că departamentul se va asigura că finanțarea nu va putea fi folosită pentru îmbogățirea corporativă".
Departamentul Comerțului a declarat că solicitanții trebuie să furnizeze informații financiare detaliate și proiecții pentru proiectele propuse și planuri de investiții de capital: "Departamentul va examina aceste informații și se va asigura că societățile nu își umflă modelele pentru a solicita stimulente disproporționate."
Un purtător de cuvânt al Departamentului de Comerț a refuzat să comenteze. Ministerul s-a angajat să "acorde prioritate companiilor care se angajează să facă investiții viitoare pentru a dezvolta industria națională a semiconductorilor... și să nu efectueze răscumpărări de acțiuni".
Legislația nu interzice răscumpărările de acțiuni de către companiile care primesc finanțare guvernamentală, dar interzice utilizarea fondurilor nerambursabile pentru răscumpărări.
Companiilor care obțin finanțare le va fi interzis timp de 10 ani "să se angajeze în tranzacții semnificative în China sau în alte țări de interes care implică capacități avansate de producție de semiconductori sau extinderi semnificative ale capacităților tradiționale de producție de semiconductori pentru exportul în Statele Unite și în alte țări".
Citește și Bosch investeşte trei miliarde de euro în producţia de cipuri
Între timp, Grupul industrial german Bosch a anunţat că are de gând să investească, până în 2026, trei miliarde de euro în divizia sa de semiconductori, ca parte din programul de finanţare IPCEI pentru microelectronică şi tehnologia comunicaţiilor.
"Microelectronica este viitorul şi este vitală pentru succesul tuturor domeniilor de afaceri Bosch. Prin aceasta, deţinem o cheie principală pentru mobilitatea de mâine, Internetul lucrurilor şi ceea ce noi, la Bosch, numim tehnologia care reprezintă 'Tehnică pentru o viaţă'," a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie Bosch, Stefan Hartung,
Unul dintre proiectele pe care Bosch intenţionează să le finanţeze cu această investiţie este construirea a două noi centre de dezvoltare, la Reutlingen şi Dresda, cu un cost cumulat de peste 170 de milioane de euro. În plus, compania va cheltui 250 de milioane de euro anul viitor pentru crearea unui spaţiu steril suplimentar de 3.000 de metri pătraţi la fabrica sa de la Dresda.
"Ne pregătim pentru creşterea continuă a cererii de semiconductori - de asemenea, în beneficiul clienţilor noştri", a spus Stefan Hartung.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...