Starlink deține aproximativ 60% din cei aproximativ 7.500 de sateliți care orbitează în jurul Pământului și este un jucător dominant în domeniul internetului prin satelit.
Musk a declarat anterior, într-o postare pe X, că sateliții Starlink au fost supuși unei presiuni mari din cauza furtunii geomagnetice, dar au rezistat până acum.
Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA a declarat că furtuna este cea mai mare din octombrie 2003 și că este posibil să persiste și în weekend, prezentând riscuri pentru sistemele de navigație, rețelele electrice și navigația prin satelit, printre alte servicii.
Miile de sateliți Starlink aflați pe orbita joasă a Pământului folosesc legături laser intersatelit pentru a transmite date între ei în spațiu cu viteza luminii, permițând rețelei să ofere acoperire de internet în întreaga lume.
Starlink, anchetată privind accesul rușilor la rețeaua de sateliți
Democrații din Camera Reprezentanților din SUA investighează SpaceX pentru a stabili dacă Rusia a accesat serviciul de internet prin satelit Starlink al companiei, ca parte a războiului pe care îl poartă împotriva Ucrainei, potrivit unei scrisori trimise miercuri companiei.
Scrisoarea, scrisă de reprezentanții democrați Jamie Raskin din Maryland și Robert Garcia din California, vine după ce oficialii ucraineni au afirmat în februarie că au găsit dovezi ale utilizării de către Rusia a terminalelor Starlink pentru internet prin satelit, calificând-o drept o "problemă sistemică".
"Achiziționarea de către Rusia, utilizarea sau interferența cu terminalele Starlink au fiecare potențialul de a avansa invazia brutală și ilegitimă a Rusiei în Ucraina", se arată în scrisoare, datată miercuri. Parlamentarii democrați au cerut SpaceX să răspundă până la 20 martie 2024.
Kremlinul a negat că trupele sale folosesc Starlink, o filială a companiei SpaceX, deținută de Elon Musk. SpaceX nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la scrisoare, care a fost raportată pentru prima dată de Washington Post.
Starlink a încheiat un contract în 2023 pentru a desfășura mai mult de 400 dintre terminalele sale în Ucraina, unde acestea oferă conexiuni de internet de mare viteză vitale pentru comunicațiile Kievului pe câmpul de luptă. Ancheta parlamentarilor americani vine în contextul în care țările occidentale se străduiesc să ajute Ucraina cu mai multe arme și finanțare după contraofensiva eșuată a Kievului din vara anului trecut și după ce forțele rusești au recâștigat inițiativa pe câmpul de luptă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...