Sfârșitul pandemiei, anunțat optimist de șeful Moderna
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Stéphane Bancel emite un termen optimist privind sfârșitul pandemiei
Stéphane Bancel emite un termen optimist privind sfârșitul pandemiei
Pandemia COVID-19 s-ar putea încheia efectiv într-un an, deoarece până atunci vor fi fabricate și distribuite suficiente vaccinuri, a declarat directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel, într-un interviu acordat unui ziar elvețian.

"Dacă ne uităm la extinderea capacităților de producție la nivelul întregii industrii în ultimele șase luni, ar trebui să fie disponibile suficiente doze până la jumătatea anului viitor, astfel încât toată lumea de pe acest pământ să poată fi vaccinată", a declarat Bancel pentru Neue Zurcher Zeitung, potrivit Reuters. "De asemenea, ar trebui să fie posibile rapelurile în măsura în care este necesar".

Întrebat dacă acest lucru înseamnă o revenire la normalitate în a doua jumătate a anului viitor, el a spus: "Începând de astăzi, într-un an, presupun."

Bancel a spus că persoanele care nu se vaccinează ar putea dezvolta imunitate naturală la COVID-19.

"Cei care nu se vaccinează se vor imuniza în mod natural, deoarece varianta Delta este foarte contagioasă. În acest fel, vom ajunge într-o situație similară cu cea a gripei. Poți fie să te vaccinezi și să ai o iarnă bună. Sau nu o faci și riști să te îmbolnăvești și, eventual, să ajungi chiar la spital", a spus el.

OMS, anunţul aşteptat de toată planeta: Pandemia ar putea fi pusă sub control în martie 2022

Vaccinurile de rapel ar putea conține mai puțin vaccin decât primele vaccinuri, a spus el, deoarece "cu jumătate din doză, am avea 3 miliarde de doze disponibile în întreaga lume pentru anul viitor, în loc de doar 2 miliarde".

Bancel a declarat că Moderna dezvoltă "variante optimizate pentru Delta" în cadrul studiilor clinice, care vor fi probabil folosite pentru rapeluri în 2022.

The Washington Post și alte instituții media opinează că predicția lui Bancel nu se va realiza decât dacă vaccinările se vor extinde și în țările sărace. Aproximativ 80% din populația din națiunile bogate ale lumii au primit cel puțin o doză de vaccin, în comparație cu 20% din populația din națiunile cu venituri mici, a precizat The Post.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, a criticat săptămâna aceasta țările bogate pentru că acumulează și uneori risipesc vaccinurile în loc să le împartă mai ușor cu țările sărace, potrivit The Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel