Însă chestiunea nu este una uşor de gestionat, având în vedere că preţul energiei electrice a explodat, iar cei care depăşesc limita de 300 kW riscă să nu mai beneficieze de plafonare/compensare.
Specialiştii de la blogdeinstalatii.ro vin, în acest sens, cu un set de recomandări pentru a eficientiza utilizarea în locuinţe a aparatelor de aer condiţionat.
1. Folosește modul Sleep în timpul nopții
Din moment ce noaptea este mult mai răcoroasă decât ziua, indiferent cât de rece îți place să fie în timpul zilei, în timpul nopții ar trebui să ridici ușor nivelul temperaturii din cameră. Cel mai bine este să păstrezi temperatura la un nivel moderat. Dar, dacă simți că nu știi care este valoarea corectă, atunci ar fi indicat să folosești „Modul Sleep” al aparatului tău de aer condiționat.
2. Întreținerea aparatului este esențială
Indiferent cât de scump și de multitudinea caracteristicilor prezentate de aer condiționat, întreținerea regulată este mai mult decât necesară. Știai că aerul condiționat va consuma mai multă energie dacă nu este întreținut corect? Gândește-te logic: atunci când aer condiționat va lucra într-un ritm mai intens, va consuma mai multă energie. Motivul din spatele funcționării defectuoase a AC poate fi cauzat de faptul că filtrele nu sunt curățate.
3. Ține ușile și ferestrele închise
Cea mai simplă modalitate de a reduce consumul de energie al aerului condiționat este să ții ușile și geamurile închise atunci când este pornit.
4. Înlocuieşte AC-ul vechi și Iieficient
În cazul în care folosești același aparat de aer condiționat, care este destul de învechit și te întrebi de ce facturile de la energia electrică sunt întotdeauna mai mari decât cele ale vecinului, atunci ar trebui să-ți comanzi imediat un nou aer condiționat chiar astăzi.
5. Nu seta o valoare prea scăzută a temperaturii
Reglează întotdeauna temperatura la cea mai înaltă valoare care păstrează atmosfera din cameră în cele mai confortabile limite. Chiar și o mică modificare a temperaturii poate reduce semnificativ factura la energia electrică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...