Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Grupul de tehnologie din München absoarbe compania americană de software industrial Altair Engineering pentru peste 10 miliarde de dolari, au anunțat cele două companii. Acţionarii Altair vor primi 113 dolari/acţiune, ceea ce corespunde unei valori de piaţă de 10,6 miliarde dolari. Președintele Consiliului de Administrație, Roland Busch, a vorbit despre „o piatră de hotar importantă pentru Siemens”. El vrea să mărească ponderea software-ului în divizia Digital Industries, care se ocupă de controlul mașinilor și instalațiilor, precum și de planificarea producției.
Conectarea lumii reale la cea digitală
„Această investiție strategică este în concordanță cu angajamentul nostru de a accelera transformarea digitală și durabilă a clienților noștri, conectând lumea reală și cea digitală”, a spus Busch. Cu Altair, Siemens dobândește capacități suplimentare, bazate pe AI, pentru proiectarea și simularea proceselor de producție. Software-ul Altair completează portofoliul Siemens care permite reproducerea virtuală a proceselor. „Este următorul pas logic: în ultimii 15 ani, ne-am consolidat poziția de lider în software-ul industrial și, mai recent, am adus beneficiile datelor și ale inteligenței artificiale pentru întregi industrii”, a precizat Busch.
Cu toate acestea, divizia Digital Industries a trebuit recent să se confrunte cu o scădere a cifrei de afaceri din cauza slăbirii economiei din China. Directorul financiar Ralf Thomas a declarat recent într-un interviu că Siemens a vrut să se extindă pe această zonă în Statele Unite și a fost „foarte interesată” de achizițiile de software. Grupul concurează în domeniul automatizării cu grupurile francez Schneider Electric și american Rockwell Automation.
Cifră de afaceri de un miliad de dolari
Altair a fost fondată în urmă cu aproape 40 de ani în Detroit și astăzi are aproximativ 3.500 de angajați în Troy, Michigan, inclusiv aproximativ 1.400 în cercetare și dezvoltare. Compania este condusă de fondatorul său James Scapa. Siemens se așteaptă la venituri suplimentare de 600 de milioane de euro în sectorul digital, o creștere cu opt procente. Pe termen lung, compania speră să realizeze o cifră de afaceri de un miliard de dolari cu Altair. CFO Ralf Thomas se așteaptă, de asemenea, la reduceri de costuri de peste 150 de milioane de dolari. Se preconizează că achiziția va avea un impact pozitiv asupra câștigului pe acțiune în al doilea an.
În ultimul trimestru al treilea, Altair a realizat venituri de 151,5 milioane USD, cu 13% mai mult decât cu un an în urmă. Profitul net ajustat a fost de 21,2 milioane USD (12,7 USD în 2023). Siemens vrea să finanțeze această achiziție cu numerar și surse financiare proprii.
Prețul de cumpărare este cu 19% mai mare decât prețul acțiunilor Altair, înainte ca agenția de presă Reuters să anunțe, în urmă cu o săptămână, că se intenționează vânzarea companiei. Bloomberg a menționat Siemens ca un potențial cumpărător. Miercuri, Altair a închis la 108,63 USD per acțiune la bursa de valori tehnologică Nasdaq.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...