Situație nemaivăzută în Marea Britanie: Scădere istorică a numărului de pub-uri
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Au pus lacătul pe ușă sau au fost transformate
Au pus lacătul pe ușă sau au fost transformate
Niciodată nu a existat un număr atât de mic de pub-uri în Anglia și Țara Galilor, este concluzia unui studiu de ultimă oră. 

Studiul în cauză, realizat de compania de consultanță imobiliară Altus Group, a analizat, potrivit cotidianului economic francez Les Echos, impactul pandemiei de coronavirus asupra acestor localuri atât de îndrăgite în Regatul Unit. Concluzia este tristă și reflectă o realitatea dureroasă: numărul total de pub-uri a scăzut cu peste 7.000 într-un deceniu, ajungând la mai puțin de 40.000 în prima jumătate a anului 2022, cel mai mic nivel înregistrat vreodată.

Unele dintre pub-urile ”dispărute” au fost demolate sau transformate în locuințe sau birouri. Sectorul barurilor și al ospitalității a fost zguduit de pandemia Covid-19, care a obligat la închiderea localurilor în perioadele de carantină impuse de autorități pentru a stopa răspândirea virului SARS-CoV-2, și a dus la o scădere a cererii.

În prezent, sectorul se confruntă cu alte provocări, în contextul în care inflația a atins cote uriașe în Marea Britanie, ajungând la 9,1% în luna mai, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. "În timp ce pub-urile s-au dovedit a fi remarcabil de rezistente în timpul pandemiei, acum se confruntă cu noi provocări", a declarat Robert Hayton, președintele Altus Group din Marea Britanie, citând "creșterea costurilor cu energia, presiunile inflaționiste și creșterile de taxe".

Doar 37% fac profit

De la sfârșitul anului 2021 până la sfârșitul lunii iunie, 200 de pub-uri au dispărut în Anglia și Țara Galilor. Regiunea West Midlands din centrul Angliei a înregistrat cea mai mare scădere (28 în doar șase luni), urmată de Londra și de estul Angliei, care au pierdut câte 24 de pub-uri.

Potrivit unei cercetări efectuate de asociațiile industriale British Beer and Pub Association, British Institute of Innkeeping și UKHospitality, doar 37% dintre întreprinderile din acest sector obțin profit. Creșterea costurilor cu energia, cu bunurile și cu forța de muncă este citată ca fiind principalul factor al scăderii profiturilor. Emma McClarkin, director executiv al British Beer and Pub Association, a cerut guvernului să ofere mai mult sprijin "altfel riscăm să pierdem tot mai multe baruri de la an la an".

Citește și Întreținerea Casei Regale îi costă pe britanici 86,3 milioane de lire

Contribuabilii britanici vor plăti o sumă suplimentară de 27,3 milioane de lire sterline (33 de milioane de dolari) în următorii doi ani pentru a acoperi un deficit de finanțare la familia regală și pentru a acoperi o scădere a profitului la Crown Estate, care ajută la plata cheltuielilor acestora.

Cererile pentru mai mulți bani de la guvern urmează unei creșteri de 17% a cheltuielilor familiei regale anul trecut și vine într-un moment în care venitul mediu al gospodăriilor din Marea Britanie a scăzut pentru cea mai lungă perioadă de la începutul înregistrărilor, în 1955. Veniturile familiilor sunt cu 1,3% mai mici decât în anul precedent, iar lucrătorii din sectorul public au părăsit locul de muncă în semn de protest față de ofertele salariale sub rata actuală a inflației.

Cheltuielile regale au crescut cu 17% în anul fiscal până în aprilie 2022, ajungând la 102,4 milioane de lire sterline, arată cele mai recente conturi ale familiei publicate joi la Londra. Cea mai mare parte a câștigului a provenit de la un salt de 29% în costul de 69,3 milioane de lire sterline pentru întreținerea proprietăților monarhului, inclusiv Palatul Buckingham, Palatul St. James, Castelul Windsor și alte reședințe regale. 

Cheltuielile au crescut în fiecare dintre ultimii patru ani - în ciuda pandemiei și a închiderilor naționale - și au urcat cu 53% față de cele 67 de milioane de lire sterline raportate în 2018-2019.

Sir Michael Stevens, contabilul reginei și custode al Poștei private, a declarat că anul a inclus "provocări operaționale și financiare", în parte din cauza faptului că pandemie de COVID-19 a redus evenimentele și a restricționat accesul turiștilor la Palatele Regale care ajută la obținerea de venituri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel