Societe Generale are probleme: Potențialii cumpărători sunt nemulțumiți
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
La bancă / FOTO: Freepik
La bancă / FOTO: Freepik
Banca franceză vrea să obţină mai mult de un miliard de euro. 

Grupul bancar francez Societe Generale nu reușește să ajungă la un acord în privința vânzării diviziei sale de custodie, Societe Generale Securities Services (SGSS). Iar motivul îl constituie nemulțumirile potențialilor cumpărători față de prețul solicitat, relatează Reuters, citând surse apropiate discuțiilor.

Strategia patronului

Societe Generale a încercat să vândă SGSS încă de anul trecut, tranzacția fiind parte din strategia directorului general Slawomir Krupa de a eficientiza banca prin vânzarea unor active. Potrivit informațiilor de presă, banca franceză dorește să obțină peste un miliard de euro pentru această divizie.

Surse anonime au dezvăluit că banca americană State Street, un important furnizor de servicii de custodie a activelor, a purtat discuții pentru preluarea SGSS, dar au fost suspendate. Deși Societe Generale rămâne deschisă ideii de a vinde SGSS la un preț corect, banca a decis că vânzarea acestei divizii nu mai este o prioritate, având în vedere că SGSS generează un flux constant de lichidități necesar altor afaceri ale băncii.

Fonduri de pensii

Printre alți potențiali cumpărători se numără CACEIS, un furnizor de servicii pentru active deținut de Credit Agricole împreună cu Santander. Recent, CACEIS a achiziționat operațiunile europene ale RBC Investor Services.

SGSS oferă servicii de custodie a activelor pentru manageri de fonduri și fonduri de pensii. În 2023, veniturile SGSS au scăzut cu 17,5%, după ce în 2022 divizia a generat venituri de 849 milioane de euro. La sfârșitul anului trecut, SGSS administra active în valoare de 4.900 miliarde de euro, fiind al doilea cel mai mare custode de active din Franța, după BNP Paribas.

Grupul Societe Generale are 126.000 de angajați în 65 de țări și 25 de milioane de clienți la nivel global. În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o rețea de 391 de unități, cu active totale de 81,7 miliarde lei la sfârșitul lunii martie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Toate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel