Sofia, locul trei în topul vacanțelor de wellness de lux în Europa
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Sofia a luat-o înaintea multor altor destinații consacrate
Sofia a luat-o înaintea multor altor destinații consacrate
Sofia este una dintre cele mai populare destinaţii pentru o vacanţă de wellness de lux în Europa, potrivit unui studiu realizat de OVO Network, pe baza analizei a şase criterii.

Acest studiu a analizat cele mai populare destinaţii europene pentru un city-break luând în calcul numărul restaurantelor care beneficiază de o stea Michelin, spa-urile de lux şi numărul hotelurilor de cinci stele la un milion de locuitori, precum şi indicatorii privind siguranţa şi căutările de pe Google având ca subiectul luxul.

Sofia a fost desemnată a treia cea mai bună alegere pentru un city-break de wellness, cu un număr total de 83 de spa-uri de patru şi cinci stele, adică echivalentul a 60 de spa-uri de lux la un milion de turişti.

Numărul mediu de spa-uri de patru şi cinci stele dintr-un oraş inclus în acest studiu este de 129, adică echivalentul a 26 de spa-uri de lux la un milion de turişti.

Singurele oraşe care se plasează în faţa Sofiei sunt Barcelona (cu 87 de spa-uri de lux la un milion de turişti) şi Zurich (cu 74 de spa-uri de lux la un milion de turişti). Capitala Bulgariei este urmată de Berlin şi Paris.

Sofia este, de asemenea, şi una dintre cele mai populare destinaţii pentru vacanţe de lux, ocupând locul 10 în topul căutărilor de pe Google având ca subiectul luxul.

Capitala Bulgariei se laudă cu 12 hoteluri de cinci stele, adică echivalentul a 8,7 hoteluri de cinci stele la un milion de turişti (ceea ce plasează Sofia pe locul cinci în clasamentul general). Este cu 140% mai mult decât media de cinci hoteluri de cinci stele la un milion de turişti, calculată de autorii studiului.

Oraşele elveţiene Zurich şi Geneva, urmate de Madrid, sunt principalele destinaţii pentru city break-uri de lux în Europa.

Citește și Bulgaria va renegocia Planul de Redresare şi Rezilienţă

Bulgaria renunţă la angajamentul de a reduce emisiile de carbon din sectorul energetic cu 40% până la sfârşitul anului 2025, iar funcţionarea centralelor pe cărbune trebuie să rămână nerestricţionată până cel puţin în 2038. Motivele adoptării acestei decizii se bazează pe impactul asupra pieţelor energetice după începutul războiului din Ucraina. Scopul este de a limita simultan dependenţa statelor membre ale UE de importul de petrol, gaze şi cărbune şi de a accelera tranziţia către energie curată, realizarea unui sistem energetic mai durabil şi a unei adevărate uniuni energetice, transmite Rador. ....

Citește și Un sat din România, ales între cele mai bune destinaţii rurale din lume

"A fost o surpriză pentru noi, pentru că este un premiu la nivel internaţional. Faptul că şi noi ne regăsim printre cele 32 care au fost alese este un lucru foarte important pentru noi. Este o localitate aşezată la poalele munţilor, aerul este curat, sunt păduri de brad, avem multe pensiuni, sunt trasee turistice organizate în jurul localităţii. De asemenea, respectăm tradiţiile şi obiceiurile populare. Avem multe activităţi pe agenda culturală pe care le organizăm de-a lungul întregului an. Oricine ajunge aici are şi ce să facă şi şi ce se vadă”. ....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel