Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Acesta este cel mai recent semn al provocărilor cu care se confruntă cea mai mare economie europeană, au arătat miercuri cifrele Biroului Federal al Muncii.
Biroul a declarat că numărul șomerilor a crescut cu 18.000 în termeni ajustați sezonier la 2,8 milioane. Analiștii intervievați de Reuters se așteptau ca această cifră să crească cu 15.000.
Rata locurilor de muncă ajustată sezonier a rămas stabilă la 6,0%.
„Evoluția economică slabă apasă asupra pieței forței de muncă”, a declarat Daniel Terzenbach de la Biroul Federal al Muncii. „La începutul vacanței de vară, șomajul și subocuparea au crescut mai brusc decât de obicei”, a continuat acesta.
Economia Germaniei, cea mai slab performantă economie majoră anul trecut, a avut dificultăți în a-și reveni după ce costurile ridicate ale energiei, comenzile slabe la nivel mondial și ratele record ale dobânzilor și-au pus amprenta asupra sa.
Situația rămâne sumbră, deoarece economia s-a contractat în mod neașteptat în al doilea trimestru, după ce a evitat o recesiune la începutul anului, a declarat marți biroul de statistică.
„Piața puternică a muncii a fost un motor important al rezistenței economiei în ultimii ani”, a declarat Carsten Brzeski, economist ING. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost suficient pentru a preveni slăbirea consumului privat în acest an și anul trecut, a spus el.
„Privind în perspectivă, creșterea continuă a numărului de insolvențe, combinată cu planurile de recrutare care întâmpină dificultăți atât în industria prelucrătoare, cât și în servicii, nu este de bun augur pentru evoluția pieței muncii în lunile următoare”, a spus Brzeski.
Barometrul ocupării forței de muncă al institutului economic Ifo a scăzut la 95,4 puncte în iulie, cea mai slabă valoare din februarie. Numai furnizorii de servicii continuă să angajeze personal nou în unele cazuri, dar mai puțin decât în luna precedentă, potrivit sondajului Ifo publicat miercuri.
Alternativele identificate de germani
Măsurile guvernamentale anunțate luna aceasta includ stimulente fiscale pentru a încuraja orele suplimentare și pensionarea târzie, plus o investiție de 2 miliarde de euro în îngrijirea copiilor pentru a ajuta mai multe mame să se angajeze.
Cu toate acestea, experții pieței forței de muncă afirmă că pachetul nu este suficient de ambițios pentru a aborda obstacolele adânc înrădăcinate în sistemul fiscal și normele culturale de lungă durată care încă țin multe femei acasă.
Îmbătrânirea demografică a Germaniei înseamnă că forța sa de muncă scade cu 400.000 de lucrători pe an, ceea ce guvernul cancelarului Olaf Scholz recunoaște că reprezintă o amenințare majoră pe termen lung la adresa celei mai mari economii europene și a finanțelor sale publice.
Lucrătorii străini au reprezentat o parte importantă a forței de muncă din Germania timp de decenii, iar coaliția își propune să faciliteze accesul migranților pe piața muncii prin măsuri care includ stimulente fiscale pentru lucrătorii calificați și permise de muncă pentru refugiați.
Cu toate acestea, având în vedere că anul viitor vor avea loc alegeri naționale și că Alternativa pentru Germania (AfD), partid anti-imigrație, se află pe locul al doilea în sondaje, politica privind lucrătorii migranți își schimbă forma, determinând căutarea de alternative.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...