BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Sondajul se bazează pe răspunsurile organizațiilor de reprezentare a mediului de afaceri din state ale căror economii însumează aproximativ 70% din totalul Produsului Intern Brut (PIB) global.
Pentru al doilea an consecutiv, instabilitatea cauzată de tensiunile geopolitice continuă să cântărească cel mai mult asupra perspectivelor economice globale, ca cea mai mare provocare pentru mediul de afaceri. Conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu dar și faptul că 2024 este un an electoral pentru 76 de state au contribuit semnificativ în răspunsurile date de organizațiile participante la sondaj.
De asemenea, problemele lanțului de aprovizionare au crescut de la a fi a patra cea mai importantă provocare anul trecut, la a doua cea mai mare provocare cu care se confruntă economia globală în 2024.
Referitor la prognozele de creștere, sondajul GES2024 indică faptul că economiile dezvoltate, precum cele din Uniunea Europeană (UE), Statele Unite ale Americii (SUA) și Marea Britanie, vor avea o rată de creștere moderată, puțin sub estimările Fondului Monetar Internațional (FMI). Astfel, pentru UE sondajul prognozează 1,25% creștere economică (față de 1,4 FMI), pentru SUA 1,3% (față de 1,5% FMI), iar pentru Marea Britanie – 0,4% (față de 0,6% FMI).
În schimb, statele aparținând Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est 5 (ASEAN 5), Turcia, statele din zona Golfului Persic și cele din regiunea Asia-Pacific, vor înregistra o creștere economică mai mare decât estimările Fondului Monetar Internațional (FMI).
De asemenea, studiul indică o creștere a fluxurilor de investiții străine directe (ISD), în SUA și China, în timp ce pentru Europa, se apreciază că nivelul acestora va rămâne constant.
Rezultatele complete ale studiului pot fi accesate aici: GES2024
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...