Extras de carte funciară gratis. ANCPI face precizări
Proprietarii de imobile nu vor mai plăti taxa pentru...
Fitzpatrick a mai declarat că investitorii trebuie să fie "foarte atenți" în ceea ce privește plasarea de numerar în listările SUA-China, a spus ea.
Investitorii pun sub semnul întrebării viabilitatea investițiilor în China, după ce guvernul a început să ia măsuri drastice în varii industrii, de la tehnologie la educație online. George Soros a criticat politicile președintelui Xi Jinping și a declarat într-un articol de opinie din Wall Street Journal luna trecută că "a vărsa acum miliarde de dolari în China este o greșeală tragică".
Investitorii au fost luați prin surprindere de ceea ce face China și de amploarea daunelor economice pe care guvernul este dispus să le tolereze pentru planul său, a spus ea.
Companiile chinezești care se tranzacționează în prezent în SUA vor trebui în mare parte să se delisteze și să se mute la Hong Kong, a spus Fitzpatrick. Va mai trece "o vreme" până când companiile de capital de risc aflate la început de drum din China vor avea o cale de a se lista la bursă, a adăugat ea. Prin urmare, deși unele nume mari ar putea deveni publice pe termen scurt în Hong Kong, în general, drumul de la privat la public în China va dura mai mult timp.
Fondul lui George Soros a vândut acțiuni chineze. Explicații
"Timp de douăzeci de ani, companiile chineze de tehnologie care aveau capital occidental și un interes occidental în succesul lor se potriveau foarte bine cu obiectivele Chinei. Nu mai au nevoie de acest lucru, așa că își pot lua cele 700 de miliarde de dolari și le pot duce înapoi onshore în Hong Kong", a declarat Fitzpatrick. "Și cred că asta este ceea ce vor face".
Fitzpatrick se află la conducerea fondului în valoare de 27 de miliarde de dolari, de patru ani. Aproape toți banii pe care îi supraveghează sunt în numele Open Society Foundations, organizația filantropică pe care Soros o folosește pentru a promova democrația, egalitatea și drepturile omului.
Soros Fund Management a pus la bătaie 5 miliarde de dolari în martie 2020, pe fondul turbulențelor de pe piață cauzate de pandemia de Covid-19, iar de atunci și-a refăcut rezerva de lichidități. Dacă ar exista o criză astăzi, ar putea pune la treabă alte 5 miliarde de dolari "într-un timp destul de scurt", a mai precizat Fitzpatrick.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Proprietarii de imobile nu vor mai plăti taxa pentru...
Grupaj de știri.
Ministrul Muncii, Simona...
Ministrul Muncii, Simona...
Investitorii au afișat un...
Daniela Dărăban, directorul executiv al Federației...
O măsură ce se va aplica în conformitate cu unordin al...
Ministrul Muncii, Simona...
În 2025, războiul cipurilor...
BNR a comunicat cursul valutar...
Este concluzia unui sondaj Reuters realizat în rândul...
Anunțul a fost făcut marți de guvernul de la Kiev, citat...
Primul trimestru tocmai s-a...
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații...
Regina Maria, una dintre cele...
Au scăzut rezervele valutare...
Aurul a atins marți un nou...
Kremlinul a venit cu precizări...
Reuters a realizat o cronologie...
Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...
Norvegia revine pe radarul geopolitic european, pe...
Sebastian Burduja a ţinut să...
Uniunea Europeană se pregătește...
Turismul european spre SUA...
Prin Ordinul ANAF nr. 355/2024,...