În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Aceasta este o nouă lege care se adaugă la pachetul de măsuri luat de UE menit să protejeze mediu înconjurător și care sfârșește prin a-i înfuria pe cultivatori.
Trei producători de orez din regiunea Valencia au declarat că recolta lor de arroz bomba, prin traducere ”orez bombă”, un soi cultivat aproape exclusiv în Spania, a fost la jumătate față de media pe 10 ani în 2023, ca urmare a ciupercii Pyricularia, care provoacă o boală a orezului.
"Este foarte probabil să dispară", a declarat Miguel Minguet, un cultivator de orez din Parcul Natural Albufera din Valencia. "Cultura noastră va fi pierdută din cauza reglementărilor".
Între timp, mari exportatori precum Brazilia, India și Cambodgia folosesc pe scară largă pesticidul pentru a-și proteja propriile culturi, arată Reuters.
Fermierii din întreaga Europă au organizat proteste împotriva UE din cauza restricțiilor despre care ei spun că oferă un avantaj concurenților din afara blocului comunitar. În această săptămână, fermierii spanioli au protestat în toată țara.
Confruntările scot în evidență eforturile UE de a reconcilia eforturile de dezvoltare durabilă cu obiectivul său de a asigura producția de alimente, pe fondul perturbării lanțurilor de aprovizionare.
Comisia Europeană a fost forțată să dea înapoi, iar președintele Ursula von der Leyen a propus marți retragerea planului UE de reducere la jumătate a utilizării pesticidelor.
În 2018, UE a încetat să mai autorizeze fungicidul numit triciclazolul, deoarece a considerat că acesta ar putea fi dăunător pentru sănătatea umană.
Fermierii au declarat că se bazau de 40 de ani pe acest produs pentru a combate ciuperca care afectează orezul bomba în zonele umede din Spania.
Ceea ce îi înfurie cel mai mult pe agricultori este, probabil, faptul că UE încă permite ca importurile să conțină urmele acestui fungicid.
Bunurile importate trebuie să respecte nivelurile de reziduuri stabilite de UE, a declarat un purtător de cuvânt al echipei europene pentru Green Deal. Aceste niveluri "asigură că produsele sunt sigure pentru consumul uman", a precizat acesta.
Scăderea producției orezului spaniol a făcut ca prețul să se dubleze în trei ani, vânzându-se cu peste cinci euro (5,39 dolari) pe kilogram în magazinele de retail.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...