Sri Lanka, rămasă fără bani, îi cere ajutor lui Vladimir Putin să importe combustibil
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Sri Lanka, rămasă fără bani, îi cere ajutor lui Vladimir Putin să importe combustibil
Sri Lanka, rămasă fără bani, îi cere ajutor lui Vladimir Putin să importe combustibil
Președintele din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, spune că i-a cerut ajutor președintelui rus Vladimir Putin să importe combustibil, în condițiile în care țara sa se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele șapte decenii, relatează Reuters.

Sri Lanka, rămasă fără bani, a avut dificultăți chiar și la importul de articolele esențiale, ceea ce a dus dus la o lipsă gravă de medicamente, alimente și combustibil.

„Am avut o conversație foarte productivă cu președintele Rusiei, Vladimir Putin”, a scris Rajapaksa pe Twitter adăugând că a cerut sprijin Rusiei pentru a importa combustibil.

Având stocurile de benzină și motorină aproape epuizate, Sri Lanka a închis școlile la nivel național și a cerut angajaților din domeniul public să lucreze de acasă.

Sri Lanka a cumpărat deja petrol din Rusia pentru a trece peste criză, iar guvernul a spus că este dispus să facă noi achiziții.

„Am convenit în unanimitate că întărirea relațiilor bilaterale în sectoare precum turismul, comerțul și cultura este esențială pentru consolidarea prieteniei pe care o împărtășesc cele două națiuni”, a spus Rajapaksa.

Premierul singalez Ranil Wickremesinghe a spus că țara este „în faliment” și că negocierile cu Fondul Monetar Internațional pentru a relansa economia „prăbușită” a țării sunt „dificile”.

„Participăm la negocieri ca o țară în faliment. Prin urmare, trebuie să ne confruntăm cu o situație mai dificilă și mai complicată decât negocierile anterioare. Din cauza stării de faliment în care se află țara noastră, trebuie să prezentăm separat FMI un plan privind sustenabilitatea datoriilor. Doar când vor fi mulțumiți de acel plan putem ajunge la un acord. Acesta nu este un proces simplu”, a declarat Wickremesinghe în parlament.

Ministrul Turismului a spus că Sri Lanka va organiza, de asemenea, spectacole în cinci orașe indiene pentru a atrage mai mulți turiști din țara vecină, în încercarea de a aduce mai multă valută în țară.

Cunoscută pentru dealurile sale, plajele curate și orașele relaxate de pe malul mării, Sri Lanka a primit 61.951 de turiști indieni - cei mai mulți dintr-o țară străină - în primele cinci luni ale acestui an.

„Sri Lanka trebuie să aibă venituri din turism dacă vrea să iasă din această criză. Acest lucru este esențial”, a spus ministrul Harin Fernando.

El a adăugat că speră că țara va încheia anul cu aproximativ un milion de turiști, comparativ cu mai puțin de 200.000 anul trecut, chiar dacă unele țări, inclusiv Marea Britanie, au emis avertizări prin care le cer cetățenilor să facă doar călătorii esențiale în Sri Lanka, potrivit Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel