Stăpânește volanul. Este cel mai de succes pilot de Formula 1

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Britanicul Lewis Hamilton a câștigat, la sfârșitul lunii trecute, al cincilea titlu de campion mondial la Formula-1. Dar brandurile și fanii îl iubesc nu doar pentru succesele lui sportive. 

Lewis Hamilton s-a dovedit a fi eroul care a reușit să readucă măreție curselor de Formula 1. Perioada de dominație a lui Michael Schumacher a spulberat, oarecum, elementul de surpriză. Campionatul devenise previzibil. Hamilton a readus emoții în tribune și pe circuit. Spre deosebire de marele Schumacher, britanicul a comis multe greșeli, pentru ca apoi să facă adevărate miracole la volanul bolidului său.

În timp ce alți piloți construiau strategii, anticipând momentele pentru opriri, Hamilton își făcea praf pneurile pentru a nu pierde avansul câștigat, apoi, după alimentare, zvâcnea pe pistă. Lewis a fost considerat excesiv de agresiv, dar publicului îi plăcea ce vedea. Treptat însă, el a încetat să mai facă greșeli.

Reguli prea stricte

Și-a început cariera la McLaren, una dintre cele mai conservatoare echipe ale campionatului. Aici, între pauzele dintre curse, podelele sunt curațate până la strălucire, piloții sunt obligați să se bărbierească zilnic, să se tundă scurt și să se încheie până la ultimul nasture de la cămașă - toate astea sunt prevăzute în contract.

Personalitatea lui Hamilton a ieșit la iveală numai după plecare de la McLare, când Lewis a trecut la Mercedes AMG, unde s-a bucurat de mult mai multă libertate. Iar Lewis nu a înșelat încrederea acordată. Acum, Hamilton poartă cercel în ureche, își schimbă frevent pieptănătura și tot timpul are șosete colorate chiar sub salopetă. În lumea Formulei 1 așa ceva nu a fost permis. Sponsorii mereu au avut pretenții în privința garderobei piloților. Ei stabilesc gama de culori și designul bolizilor, al salopetelor și a camășilor. Nimeni nu și-ar permite să încalce aceste reguli. Cu excepția lui Hamilton.

Un om obișnuit

La Mercedes, Hamilton a purtat o altfel de șapcă, ulterior el recunoscând că singur a creat designul. Nu-i plăcea varianta standard folosită de toți piloții. Britanicul a adoptat șapca la stilul său. Exemplul său a fost urmat și de alți, iar echipele au încetat să-i mai oblige pe piloții lor să semene precum niște frați gemeni.

Printre altele, Hamilton a declarat că tot el a desenat un model propriu pentru patofi sport, dar nu a intrat în detalii. În prezent, Lewis are un contract cu Tommy Hilfiger, britanicul fiind ambasadorul oficial al brandului. Anteriorul său sponsor, Hugo Boss l-a muștruluit în repetate rânduri pe Hamilton, pentru că îmbrăca produsele altor mărci.

De altfel, Hamilton se numără printre foarte puținii piloți care participă la prezentări de modă și care este un adevărat erou al lumii mondene. Prin felul său de a fi, britanicul a schimbat imaginea pilotului de Formula-1, văzut de mulți ca un robot la volan. După povestea de dragoste cu Nicole Scherzinger, Lewis nu și-a mai afișat relațiile personale. Au făcut-o, în schimb, tabloidele, care i-au atribuit tot felul de aventuri amoroase.

Hamilton nu uită niciodată de fanii lui. Primele cuvinte rostite după o nouă victorie sunt adresate susținătorilor săi, celor care au venit să-l vadăf. Inițial, spectatorii au fost luați prin surprindere: a fost greu să-și amintească alte momente de acest gen din istoria Formulei 1. Auzi, mulțumiri pentru că au stat în tribune! Cu timpul s-au obișnuit.

La cei 33 de ani ai săi, Lewis Hamilton câștigă, potrivit estimărilor revistei Forbes, 51 de milioane de dolari pe an (din care 9 milioane din reclamă) și ocupă locul doi după numărul de titluri de campion obținute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin

pixel