Start-up Nation 2018. Oprea a anunțat noi reguli și avantaje

Autor: Alexandru Nicolae
Data actualizării:
Data publicării:
Ştefan Radu Oprea a anunțat stadiul în care este acum programul Start-up Nation 2018 și ce se va întâmpla în viitorul apropiat.

Ordonanţa de urgenţă privind programul Start-Up Nation 2018 va fi pusă vineri pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, la transparenţă decizională, şi va aduce noile reguli ale jocului, a declarat, joi, ministrul de resort, Ştefan Radu Oprea.

"Fiind azi moment de bilanţ, ultima zi de depunere a cererilor de plată este pe 1 octombrie, momentul de bilanţ va fi şi momentul de Start-up din nou, un nou început: Start-Up 2018. Va fi un Start-Up mult mai simplu, pentru că vrem să arătăm că am învăţat din experienţa din 2017, cu proceduri unitare, cu ghid pe care îl vom pune la minister. Şi vor fi şi alte schimbări. Cred că deja, începând de mâine, poate să fie văzută în Transparenţă ordonanţa de urgenţă care aduce noile reguli ale jocului pe anul 2018. Sper ca acest fenomen care a cuprins ţara, Start-Up Nation, să fie acel moment în care să învăţăm în România să spunem poveşti de succes, pentru un singur motiv: că această poveste există. Trebuie doar să deschidem ochii s-o vedem şi s-o spunem cu glas tare", a spus Ştefan Radu Oprea.

 "Până la sfârşitul anului, vor fi depuse toate cererile"

Potrivit acestuia, suma maximă ce va fi acordată rămâne aceeaşi, respectiv 200.000 de lei, bugetul fiind aprobat pentru 10.000 de proiecte, iar la 1 octombrie "suntem pregătiţi să dăm startul noii ediţii".

"Vom primi de la consultanţi şi de la cei care sunt interesaţi toate părerile şi posibilităţile de a îmbunătăţi ceea ce noi propunem şi, apoi, imediat intrăm în procedură, astfel încât, până la sfârşitul anului, vor fi depuse toate cererile, pentru că deja există această ştiinţă în piaţă de a face proiectele şi există aşteptare, şi există exemple de bună practică, şi există succes. Au de unde să înveţe. Apoi intrăm în procedura normală, vor fi făcute contractările", a explicat ministrul.

"Vom avea avans anul acesta"

Acesta a subliniat că vor fi anumite schimbări, ca de exemplu un avans fără garanţie şi anumite criterii legate de dezvoltarea unei afaceri în zonele cu număr redus de întreprinderi mici şi mijlocii.

"Vor fi anumite schimbări. Vom avea avans anul acesta. Este una dintre chestiunile pe care le-am adus ca element de noutate: un avans care va fi fără garanţie. Vom prevedea de asemenea ca salariile să fie în sumă forfetară, pentru că învăţăm din anul trecut. De asemenea, vor fi anumite criterii legate de dezvoltarea în zonele unde numărul de întreprinderi mici şi mijlocii nu este cel apropiat de media europeană. Vrem să redeşteptăm spiritul antreprenorial, pentru că aceasta este esenţa Start-Up Nation, aceea de a îndrăzni şi de a dori să fii antreprenor şi cred că efortul trebuie să fie acolo unde acest număr de IMM-uri, de firme care debutează, de microîntreprinderi este mai mic. Totodată, vor fi şi alte elemente de noutate: producţia, serviciile, care nu erau punctate anul trecut. IT-ul, în schimb, nu va mai fi la fel de bine punctat, pentru că avem foarte multe alte programe care se adresează IT-ştilor şi credem că e bine ca aceste servicii să fie şi ele încurajate anul acesta", a mai afirmat Oprea, în cadrul evenimentului "Start-Up Nation - o poveste de succes", la care AGERPRES a fost partener media.

Aplicaţia pentru depunerea online a planurilor de afaceri pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile de 200.000 lei/beneficiar pentru înfiinţarea şi demararea unei afaceri a devenit activă la data de 15 iunie 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bună dimineața!
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
Banca Naţională a României
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
LM 400 / FOTO: Flichr

Lockheed Martin lansează un nou vehicul spațial

Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...

Marcel Boloș / Foto: Inquam Photos / George Călin
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Dumitru Nancu
Dumitru Nancu
Tineri / Foto: Freepik

CCIR a organizat Forumul de Afaceri România – Polonia

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

foto: pexels
Tichete / Foto: DCBusiness

Tichetele scapă de impozitare și contribuții sociale

O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...

Dacia Bigster / sursa foto: Dacia.ro

Vânzările Dacia în Europa au scăzut

Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...

Exploatare minieră

pixel