În primele trei luni ale anului, întreprinderea a înregistrat o creștere de 77% a vânzărilor sale. În același timp, acțiunile grupului au avut o evoluție bună, cu un salt de 16%, dar și un câștig de peste 60% de la listarea pe Euronext, în decembrie 2023.
Intrată pe Euronext Growth în decembrie anul trecut la un preț de 6,50 euro, acțiunea acestei companii cu sediul în apropiere de Angers a crescut, de atunci, cu peste 60%, pentru ca joi să atingă 10,58 euro, ceea ce corespunde, desigur, la un vârf istoric.
Inițial, compania a proiectat și produs componente metalice pentru industriile (alimentare, chimice etc.) care manipulează materiale grele, precum cereale, zahăr sau rumeguș. În 2022, grupul, care a proiectat și sisteme de protecție împotriva exploziilor, a decis să extindă această gamă pe piața emergentă de protecție BESS (Battery Energy Storage System, sau sisteme de stocare a energiei) prin baterii, cu primele vânzări în 2023.
Un contract cu Tesla
Pe acest val de reușite, Stif a semnat, pe 1 februarie, un contract de aproximativ 10 milioane de euro pentru furnizarea de panouri anti-explozie producătorului american de mașini electrice Tesla. „Bateriile litiu-ion, care sunt utilizate în principal în BESS, pot prezenta un risc de explozie și apoi de incendiu, ducând la pagube materiale și umane semnificative de fiecare dată”, a explicat compania atunci.
Cifra de afaceri „explozivă” din primul trimestru dă deja semne în acest sens, în creștere foarte bruscă, cu 77%, până la 12,8 milioane de euro, cu un mix de produse care evoluează către o pondere în creștere a vânzărilor realizate pe această piață a sistemelor anti-explozie. Discuții avansate sunt în desfășurare cu alți producători BESS.
Mai mult, se analizează posibilitatea instalării unui sit industrial în Texas care, dacă lucrurile merg bine, ar putea începe să producă în 2027. Un proiect care vine să confirme ambițiile declarate ale companiei de a ajunge la o cifră de afaceri de aproximativ 80 de milioane de euro, făcând posibilă generarea unui surplus brut de exploatare mai mare de 15% din vânzări.
Pentru că Stif este deja profitabilă. Anul trecut, a generat un profit net de 2 milioane de euro, în creștere cu 17%, de la o cifră de afaceri de 35,47 milioane, față de 31,17 milioane cu un an mai devreme (+ 14%). Surplusul brut de exploatare, de 4,74 milioane, a crescut cu 35%, ceea ce reflectă o îmbunătățire de 2,2 puncte a marjei în intervalul de un an. Pentru exercițiul financiar va fi plătit un dividend de 19 cenți pe acțiune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...