COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
Schimbare majoră în Codul Fiscal privind impozitarea profitului, după modelul estonian
A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
Cifre îngrijorătoare: Scădere a cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata
Cifre îngrijorătoare: Scădere a cifrei de afaceri din comerţul cu ridicataDCBusiness Team | Data actualizării: 24.10.2024 22:05 | Data publicării: 24.10.2024 10:21
Editeaza | Sunteti autentificat cu ADMIN - Articolul are 11 accesari | Vizibilitate articol: PUBLICAT Facebook Twitter WhatsApp Emailfoto: pexels.com
Institutul Naţional de Statistică a publicat un raport privind cifra de afaceri din comerţul cu ridicata în luna august 2024.
În luna august 2024, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut, faţă de luna iulie 2024, atât ca serie brută cu 8,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,3%.
Faţă de luna august 2023, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în luna august 2024, a scăzut atât ca serie brută cu 7,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,8%.
De ce este bine să investești acum în aur
Investițiile în aur sunt o soluție pentru protejarea averii în perioade de incertitudine economică. Aurul a fost considerat de secole un simbol al bogăției și un refugiu sigur în vremuri de criză economică. În prezent, când instabilitatea globală și incertitudinea financiară par să fie constante, mulți investitori aleg să își protejeze capitalul investind în aur. Acest metal prețios nu doar că păstrează valoarea averii, dar oferă și multiple avantaje pentru diversificarea portofoliului și reducerea riscurilor.
Reacție la plafonarea adaosului comercial. Concordia se opune ferm
Confederaţia Patronală Concordia se opune ferm proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind plafonarea adaosurilor comerciale la produsele agroalimentare, considerând că acestea sunt contrare principiilor unei economii de piaţă funcţionale şi ca atare periculoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...