Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Europa trebuie să promoveze o mai mare stabilitate politică, să reducă birocrația și să diminueze volatilitatea prețurilor la energie pentru a inversa tendința de scădere a investițiilor străine, a declarat miercuri firma de consultanță EY, pe baza unui sondaj realizat în rândul liderilor mai multor companii.
Europa se luptă de ani de zile din punct de vedere economic din cauza creșterii prețurilor și a consecințelor războiului Rusiei din Ucraina, alimentând sentimentul populist care a ridicat extrema dreaptă în alegerile europarlamentare și l-a determinat pe președintele francez Emmanuel Macron să convoace alegeri naționale anticipate.
Creșterea încetinită, fluctuațiile mari ale costurilor energiei și incertitudinea politică au afectat competitivitatea blocului comunitar cu sediul la Bruxelles, în special în comparație cu SUA, care se află în plină expansiune, lăsând cele două mari puteri economice ale lumii pe un trend descendent.
Cei peste 500 de directori intervievați au clasificat instabilitatea politică, inclusiv viitoarele alegeri, populismul și polarizarea, ca fiind al doilea risc ca importanță, fiind depășit doar de o sarcină de reglementare sporită.
"Pe măsură ce tensiunile geopolitice și comerciale globale se intensifică, factorii de decizie europeni trebuie să fie pregătiți să răspundă rapid și decisiv", a declarat EY. "Statele membre trebuie să se alinieze în domenii-cheie, inclusiv în ceea ce privește industriile care trebuie protejate și unde se află amenințările."
Volatilitatea prețurilor la energie ar putea fi redusă prin investiții în infrastructuri mai bine conectate și prin încurajarea unei tranziții ecologice, având în vedere că Europa a fost excesiv de dependentă de Rusia timp de decenii.
Dar birocrația este, în general, cea mai mare amenințare, au spus directorii.
"Factorii de decizie politică europeni pot atenua aceste preocupări prin armonizarea reglementărilor, reconsiderarea ritmului de introducere a noilor reglementări și abrogarea legilor învechite ori de câte ori este posibil", a declarat EY.
Sondajele de opinie din Franța prevăd că partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen (RN) ar putea, pentru prima dată, să ajungă în fruntea scrutinului din 30 iunie și 7 iulie, chiar dacă este puțin probabil să obțină suficiente mandate pentru a guverna singur.
Acest lucru a zguduit piețele financiare în ultimele zile, împingând în sus costurile de împrumut ale Franței, de teamă că un guvern populist ar pune la încercare resursele financiare deja limitate ale țării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...