Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 145.000 de noi locuri de muncă, sub estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care mizau pe 164.000 de locuri de muncă. Este vorba de o cifră mult mai mică decât cele 256.000 de locuri de muncă create în luna noiembrie (cifre revizuite), însă aceste date au fost influenţate de reluarea lucrului de angajaţii de la General Motors după o grevă fără precedent în istoria companiei.
SUA nu pleacă din Irak. Noul plan al Washingtonului
Economia americană, prima economie a lumii a creat aproximativ 2,1 milioane locuri de muncă în 2019, în scădere faţă de 2,7 milioane în 2018. În medie, au fost create 175.00 de locuri de muncă în fiecare lună din 2019, faţă de 225.000 în fiecare lună din 2018. Chiar dacă este vorba de o cifră mai mică, este vorba totuşi de un nivel solid având în vedere că analiştii sunt de părere că economia americană trebuie să creeze în fiecare lună 100.000 de locuri de muncă pentru a ţine pasul cu creşterea populaţiei în vârstă de muncă.
De asemenea, la un nivel de 3,5%, rata şomajului în SUA a rămas în luna decembrie 2019 la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani, fiind sub nivelul de 3,9% înregistrat în luna decembrie 2018.
Datele mixte din raportul lunar al Departamentul american al Muncii probabil că nu vor schimba punctul de vedere că oficialilor de la Rezerva Federală, potrivit cărora atât economia cât şi politica monetară sunt la un nivel adecvat.
"Nu este nimic aici care să schimbe imaginea unei economii care continuă să se extindă într-un ritm care depăşeşte potenţialul de creştere. Fed ar trebui să fie foarte confortabilă cu acest raport", a declarat Conrad DeQuadros, economist la Brean Capital.
Toate datele statistice privind piaţa imobiliară, schimburile comerciale şi cheltuielile de consum sugerează că expansiunea economiei americane, care a intrat în al 11-lea an, nu este în pericol imediat să intre în recesiune. Aceasta deşi îngrijorările cu privire la o posibilă recesiune provocată de războiul comercial declanşat de administraţia Trump cu China au determinat Rezerva Federală americană să reducă de trei ori dobânda de bază în 2019.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...